Ρόδος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στη Ρόδο

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα, εκ των οποίων το ένα (1) είναι έγκλειστο σε φυλακές της χώρας

Κατασχέθηκαν 470 γραμμάρια κοκαΐνης, 730 γραμμάρια κάνναβης, (1) ζυγαριά ακριβείας, (5) κινητά τηλεφώνα, (2) σιδερογροθιές, 3.150€ κ.α.

Εξαρθρώθηκε, χθες (28-06-2013) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, κύκλωμα που κατείχε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες (κοκαΐνη) στο νησί.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα από τα οποία τρείς ημεδαποί ηλικίας 38, 50 και 20 ετών, καθώς και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-προμήθειας-διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένα 28χρονο υπήκοο Αλβανίας έγκλειστο σε φυλακή της χώρας, τον 34χρονο αδερφό του, που δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Κατά τη διάρκεια εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και οι μεταξύ τους σχέσεις.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε ότι, ο 28χρονος έγκλειστος, έχοντας αρχηγικό ρόλο, συντόνιζε τηλεφωνικά και κατεύθυνε με τη βοήθεια του 34χρονου αδερφού του τη δράση του 29χρονου και του 38χρονου για τη διακίνηση της κοκαΐνης σε τοξικομανείς του νησιού.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν στην περιοχή Καρακόνερο αρχικά ο 29χρονος Αλβανός και στην συνέχεια οι δυο ημεδαποί ηλικίας 38 και 50 ετών κατά την παραλαβή ποσοτήτων κοκαΐνης που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες στις ρόδες σταθμευμένου τρέιλερ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο (2) συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 474 γραμμαρίων.

Την κοκαΐνη, είχε τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο, κατ’ εντολή του έγκλειστου Αλβανού, άγνωστο άτομο το οποίο αναζητείται.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε όχημα του 50χρονου καθώς στο σπίτι του, όπου διαμένει από κοινού με τον 20χρονο, παρουσία δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα ακόλουθα:

o Τέσσερις (4) πλαστικές συσκευασίες και ένα (1) μεταλλικό κουτί που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 734 γραμμαρίων o Μια (1) ζυγαριά ακριβείας o Δυο (2) σιδερογροθιές o Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι με λάμα μήκους 5 εκατοστών o Ένα (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm

Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος βρίσκεται έγκλειστος για παρόμοια υπόθεση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...