Ρόδος: Ελέγχθησαν 69 άτομα, έγιναν 19 προσαγωγές και συνελήφθη 1 άτομο στην αστυνομική επιχείρηση στο Καρακόνερο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό Ρομά την περιοχή Καρακόνερο Ρόδου

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν (69) άτομα και (45) οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν (19) προσαγωγές και συνελήφθη (1) άτομο

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανηλίκου και του πατέρα του για ληστεία και παραμέληση εποπτείας

Σκοπός των επιχειρήσεων είναι η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-10-2013) το πρωί στoν καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, στο πλαίσιο  του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την διαχείριση της εγκληματικότητας, την πρόληψη και αντιμετώπιση παρατατικών συμπεριφορών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η όποια σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, συμμετείχαν (47) αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ασφαλείας, Δίωξης Ναρκωτικών, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ.).

Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν περιπολικά οχήματα με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και δυο αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπου της Εισαγγελικής  Αρχής Ρόδου, είχε στόχο όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα πρόεκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέχθηκαν: 69 άτομα (68 ημεδαποί - 1 αλλοδαπός) και 45 οχήματα

Προσήχθησαν: 19 άτομα (18 ημεδαποί - 1 αλλοδαπός)

Συνελήφθη: ένας ημεδαπός ηλικίας 27 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μια απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

?    Ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο πρόεκυψε ότι είχε αφαιρεθεί με τη βία από ημεδαπό στις 17/08/2013 στην πόλη της Ρόδου. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο καταγγέλθηκε σήμερα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου και του 46χρονου πατέρα του για ληστεία και παραμέληση εποπτείας, αντίστοιχα.
?    Δυο (2) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητων, οι οποίες θα αποσταλούν στις αρμοδίας αρχές έκδοσής τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...