Ρόδος: Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για κλοπές σε σπίτια και ένα Ιερό Ναό!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από αποθήκες οικιών και Ιερό Ναό στη Ρόδο

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκαν δυο ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος ενός 24χρονου Αλβανού και ενός 35χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι Αλβανός διέμενε παράνομα στη χώρα

Κατασχέθηκαν διάφορα οικοδομικά-γεωργικά εργαλεία τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους

Εξιχνιάστηκαν χθες (22-07-2013) ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχειών και έρευνες των Αστυνομικών Σταθμών Λίνδου, Γενναδίου και Αφάντου συνολικά τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών και σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας και ενός 35χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί των Αστυνομικών Σταθμών Λίνδου και Γενναδίου συνεργαζόμενοι στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε οικία που διέμενε ο 35χρονος Αλβανός, στην περιοχή Γεννάδι Ρόδου.

Κατά την έρευνα σε αποθήκη της εν λόγω οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

o Ένα (1) βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό μηχάνημα o Ένα (1) αλυσοπρίονο o Ένας (1) μικρός κόφτης ξύλου o Ένας (1) τροχός κοπής με την βαλίτσα του o Ένας (1) μικρός κόφτης χειρός

Όπως εξακριβώθηκε τα παραπάνω αντικείμενα αποτελούν προϊόντα κλοπής τα οποία είχε αφαιρέσει ο κατηγορούμενος στις αρχές του έτους από αποθήκες εξοχικών κατοικιών στο Γεννάδι Ρόδου.

Τα κλεμμένα αντικείμενα αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο 35χρονος Αλβανός διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα και κρατείται προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος του η διαδικασία επιστροφής.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου κατάφεραν ύστερα από μεθοδική έρευνα να εξιχνιάσουν κλοπή ιερών αντικειμένων από Ναό στην περιοχή Φαληράκι Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη αλλά δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...