Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: Να αποσυρθεί τώρα η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 - Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν.

Πρόκειται για τη Συμφωνία που υπέγραψε τον  Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Η επέκταση της λεγόμενης «εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας" ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζεται πλέον στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Είναι άμεση ανάγκη  η παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου στην πικετοφορία τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της  Ελληνοαμερικανικής  Συμφωνίας τη  12 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, στις  7 το απόγευμα, στο πάρκο του Αη Γιάννη (Λαϊκά).

Όλοι να απαιτήσουμε

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  • Να κλείσουν οι Αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις!

Ρόδος 9 Μαΐου 2022

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...