Ροδίτης “έθαψε” μέχρι και τη μάνα του…

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, σε κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος για την τέλεση του αδικήματος της απάτης, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
Ο καταδικασθείς φερόταν να είχε αποσπάσει το χρηματικό ποσό των περίπου 60.000 ευρώ από ηλικιωμένη κάτοικο Ρόδου, εξαπατώντας την.
Η απίστευτη ιστορία φέρεται να ξεκίνησε το 2009, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες της αφαίρεσαν, μέσα από το σπίτι της, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να διερευνήσουν την υπόθεση σχημάτισαν δικογραφία για την τέλεση του αδικήματος της ληστείας από κοινού κατ’ αγνώστων. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ανασύρθηκε όταν η γιαγιά κλήθηκε σε κατάθεση…
Η ίδια, στο πλαίσιο της κατάθεσής της, φέρεται να αποκάλυψε ότι βοηθούσε χρηματικά ένα νεαρό, ο οποίος αντιμετώπιζε κατά περίπτωση προβλήματα, είτε υγείας, είτε διαβίωσης. Ο κατηγορούμενος έμπαινε στο σπίτι της και εκείνη του έδινε χρήματα, για να τον βοηθήσει. Κάποιες φορές της έλεγε ότι είχε πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν βοήθεια, κάποιες άλλες ότι δεν είχε καθόλου χρήματα και ήθελε χαρτζιλίκι, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η μητέρα του είχε πεθάνει και δεν είχε λεφτά για την κηδεία…!
Βάσει των παραπάνω ο κατηγορούμενος φερόταν να είχε αποσπάσει από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των περίπου 60.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η ίδια, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι θα πουλούσε ένα σπιτάκι που είχε προκειμένου να την εξοφλήσει. Η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν αυτή της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος με το χρηματικό ποσό που ιδιοποιήθηκε παράνομα να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.
Συνήγορος υπεράσπισής του ήταν η δικηγόρος Μαριέττα Ξενάκη.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...