Ρυζόγαλο
Θερμίδες: 150
Μερίδες: 2
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Περιγραφή:
Υλικά που χρειαζόμαστε:
80 γρ λευκό ρύζι ωμό
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 2%
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
2 βανίλιες και λίγη κανέλα
Τρόπος Παρασκευής:
Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σιγοβράζετε το ρύζι με το γάλα για 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε συνεχώς. Έπειτα, ρίχνετε την ζάχαρη, τις βανίλιες και σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε.
Τέλος μοιράζετε το μείγμα σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.