Πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Ρόδο

 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ                                                                       

Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ &  Προς τα ΜΜΕ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                                                                                                                 

-Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης                                                                                                    

Εμπορικών Δραστηριοτήτων                                                                         

   - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στις 23-03-2020 ημέρα Δευτέρα διεξήχθη σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου στην οποία  έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ι.Φλεβάρης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα και Εμπορίου του Δήμου Ρόδου κος Σ. Καραταπάνης, ο πρόεδρος του σωματείου πωλητών- παραγωγών Λαϊκών Αγορών κος Ν. Δήμητρας και Υπηρεσιακοί παράγοντες για τον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20006  που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθμ 943/20-03-2020 για τα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού» και συμφωνηθήκαν να επιβληθούν οι παρακάτω περιορισμοί που αναφέρονται στην εν λόγω ΚΥΑ.

Αυτοί είναι:

1. Για το χρονικό διάστημα από 23-03-2020 έως 30-04-2020 όλες οι Λαϊκές Αγορές δηλ. Τετάρτης,   Πέμπτης, Παρασκευής, Σαββάτου, θα διεξαχθούν στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Αγ. Δημητρίου ο   οποίος είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα ελεγχόμενος.

2. Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε             αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών             (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες) και ο σχετικός πίνακας ονομάτων με τον         διαχωρισμό τους σε δύο ομάδες θα διανεμηθεί άμεσα στους πωλητές.

3. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον         ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα ώστε να αποφευχθεί η  συγκέντρωση πολλών πολιτών            γύρω από έναν πάγκο.

4. Απαγορεύεται η πώληση για το ανωτέρω διάστημα στις λαϊκές αγορές των βιομηχανικών ειδών της             κατηγορίας Ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017 (π.χ. ρουχισμός), εκτός των ειδών             ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

        

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ι.Φλεβάρης και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα και Εμπορίου του Δήμου Ρόδου κος Σ. Καραταπάνης αφού ευχαρίστησαν το πρόεδρο του σωματείου πωλητών- παραγωγών Λαϊκών Αγορών κο Ν. Δήμητρα για την κατανόηση τόνισαν την ανάγκη για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που επιβάλει αυτή την περίοδο η νομοθεσία, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών για την αποφυγή  και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

 

 

 

 

Ο Εντεταλμένος

       Δημοτικός  Σύμβουλος  

                                                                                                      Πρωτογενή Τομέα & Εμπορίου

 

                                                                                                                  Σάββας ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...