Πως εγινε η "επιχείρηση" έρευνας και διάσωσης απο το Λιμενικό ανατολικά της Τήλου

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα ανατολικά ν. Τήλου μετά από βύθιση λέμβου λόγω πυρκαγιάς
Εκδήλωση πυρκαγιάς, σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, σε σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων το οποίο μετέφερε παράνομους μετανάστες σε διεθνή ύδατα ανατολικά της ν. Τήλου, με αποτέλεσμα τη βύθισή του.

Ειδικότερα, στις 09:55 π.μ. ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Ρόδου, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από Κυβερνήτη αεροσκάφους, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος περί τα 22 ν.μ. δυτικά του αεροδρομίου.

Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), έσπευσαν στην περιοχή, στις 10:32 π.μ. Ε/Π SUPER PUMΑ, καθώς και Ε/Π Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υπογραμμίζεται ότι το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στην περιοχή συμβάντος μεταφέροντας σαράντα (40) άτομα, προερχόμενο από επιτυχή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε προηγηθεί στη ν. Σύμη και καταφθάνοντας στο σημείο ανέσυρε μία (01) σορό ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Τουρκική ακταιωρός η οποία έπλεε στην εν λόγω περιοχή και είχε επίσης ειδοποιηθεί για το συμβάν, είχε ήδη προβεί στην περισυλλογή σημαντικού αριθμού παράνομων μεταναστών.

Οι έρευνες προς εντοπισμό λοιπών αγνοούμενων μεταναστών συνεχίζονται από πλωτά και εναέρια μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...