Πως έγινε η διάσωση του Ιστιοφόρου " Forever Young" από την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες προχθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους “FOREVER YOUNG” σημαίας Αγγλίας λόγω μηχανικής βλάβης,με έναν(01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, δέκα (10) ν.μ. νότια της ν.Χάλκης.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που έσπευσε, δεν μπόρεσε να πλησιάσει στην περιοχή και υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δε δύναται να έχει οπτική επαφή.
Στη συνέχεια απέπλευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΙΔΗΣ”, το οποίο εντόπισε και πραγματοποίησε πρόσδεση και ρυμούλκηση ανωτέρω Ι/Φ με προορισμό τη Ν.Χάλκη. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι κάβοι έσπασαν και το “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΙΔΗΣ” αποχώρησε.
Πρωινές ώρες κατέπλευσε το Κ/Φ “ΚΑΣΟΣ” στην ανωτέρω περιοχή για συνδρομή στο ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο και ρυμούλκησε αυτό ασφαλώς προς το Πλημμύρι Ρόδου σε ασφαλή απόσταση από τη ξηρά, απ' όπου το παρέλαβε το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Ρ.447 και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον προβλήτα Λάρδου της Ρόδου.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο φορέα της σημαίας του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...