Πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα  01-09 2019,  ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  στον ιερό ναό της Υψώσεως   Τιμίου Σταυρού Καλυθιών και αφού προηγούμενα εκκλησιάστηκαν ο απελθών , ο νέος Πρόεδρος και όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Καλυθιών, τελέστηκε στη συνέχεια αγιασμός στο κοινοτικό κατάστημα από τους  αιδεσιμοτάτους πατέρες Θεόδουλο Κασταμούλα και Ελευθέριο Κατιάκο  και μετά τις ευχές των ιερέων  , άρχισε , με τη ευλογία της Εκκλησίας μας ( πιστοί στην αρχή «από θεού άρξασθε») , η νέα θητεία μας  στην τοπική κοινότητα μας.

Στη συνέχεια   ο απελθών Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου  κ. Μιχαήλ Καφετζής , ο οποίος  ήδη εξελέγη για την νέα δημοτική περίοδο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου,  έλαβε το λόγο   και αφού συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη του τοπικού Συμβουλίου ,  έκανε ένα  περιληπτικό απολογισμό της  θητείας του, τονίζοντας   τα  όσα θετικά  έγιναν από την απελθούσα διοίκηση και ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς για την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου.

Στη συνέχεια  έλαβε το λόγο    ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του νέου τοπικού  Συμβουλίου για την τετραετία 2019-2023 Παναγιώτης Αντωνάς του Σταματίου, ο οποίος αφού  ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς για την εκλογή του απ’ ευθείας από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 26-05-2019,   παρουσίασε  ένα προς ένα τους νέους συμβούλους, οι οποίοι κατά σειράν εκλογής είναι οι εξής:

Βιτσέντζος Γεώργιος  του Πανορμίτη

Μάστορας Θεόδωρος του Βασιλείου

Βαγιανός Μιχαήλ  του Σωτηρίου

Σαρίκας Γεώργιος του Μιχαήλ

Σωτηράκης Κωνσταντίνος  του Σάββατο

Ιωαννίδης Λάζαρος του Ιωάννη

Στη συνέχεια   ο κ. Παναγιώτης Αντωνάς  έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, τονίζοντας  τα εξής:

Το τρίπτυχο το οποίο θα κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και σε κάθε ενέργεια μου ως Προέδρου του Τοπικού είναι:

1.            Αναβάθμιση ποιότητας ζωής των συντοπιτών μου.

2.            Η ανάπτυξη του τόπου μας και της εν γένει περιοχής του

3.            Η καλύτερη εξυπηρέτηση του κάθε συντοπίτη μου.

Προσωπικά δεσμεύομαι απέναντι σας. Δεν θα διστάζω όταν δεν βρίσκω  ευήκοα ώτα να κάνω χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο νέος νόμος, δηλαδή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  της Κοινότητας.

Να γνωρίζετε ότι τα αποθέματα της αντοχής , της εργατικότητάς μου, της φιλοτιμίας μου και της ίσης μεταχείρισης,  που θα έχω σε όλους σας θα είναι ανεξάντλητα και υπάρχουν οι λόγου που το πιστεύετε. Θα είμαι ακούραστος και ακοίμητος φρουρός , για να ακούω και να λύνω στην πράξη τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον τόπο μας.

Θα ασκήσω το αξίωμά μου με βάση την εντολή που μου δώσατε και με εκλέξατε απευθείας Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και της Κοινότητας,  Χωρίς παρωπίδες,  αλλά καθαρά και κρυστάλλινα και σε συνεργασία  με  όλα τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου,  τον νέο Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους που θα επιλέξει και τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας  Καλλιθέας. 

Ο νόμος Κλεισθένη μου δίνει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή μου όχι μόνο στο Τοπικό Συμβούλιο αλλά και στο Δημοτικό, αφού υποχρεώνει τη Δημοτική Αρχή να με καλεί για όλα τα Τοπικά θέματα που αφορούν τον τόπο μας, με δικαίωμα ψήφου, όταν αυτά  συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι μαζί θα πορευτούμε

Σας ευχαριστώ από καρδιάς .

                                    Ρόδος 01-09-2019 

 Ο Πρόεδρος του τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου

Καλυθιών του Δήμου Ρόδου

 

 Παναγιώτης  Αντωνάς

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...