Πρόταση Χαράλαμπου Κόκκινου για κινητοποιήσεις κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ•    ΠΡΟΤΑΣΗ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
•    ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα 15/5/2015 στην Ρόδο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα εξής:
1)    Για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας που βρίσκει αντίθετο το σύνολο της κοινωνίας μας. Δυστυχώς –σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη- η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κατακραυγή της νησιωτικής κοινωνίας μας και δείχνει να είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε αυτό το αντιαναπτυξιακό μέτρο, που θα πλήξει την επιχειρηματικότητα και θα οξύνει το κλίμα ακρίβειας στα νησιά μας. Πρότεινε ,  μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού να προχωρήσουμε σε ειρηνικές, μαζικές κινητοποιήσεις προκειμένου να στηρίξουμε την θέση μας και να στείλουμε το μήνυμα-αίτημα στην Κυβέρνηση για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας.
2)    Επιβάλλεται να υπάρξει πολιτικό κλίμα σταθερότητας και να έχουν θετική έκβαση για την χώρα οι διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς». Λόγω της αβεβαιότητας παρατηρείται μείωση ή στασιμότητα και πάντως όχι η αναμενόμενη τουριστική κίνηση. Πρέπει να στηριχθεί άμεσα «η κερδοφόρα τουριστική μας βιομηχανία» , να υπάρξει θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους « θεσμούς»  και να αποκατασταθεί το κλίμα πολιτικής σταθερότητας της χώρας μας.

3)    Αναφέρθηκε στην κερδοφόρο πορεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον- στην οποία είναι πρόεδρος , καθώς και στα αναμενόμενα προγράμματα (INTERREG, MED) που θα διεκδικήσει σε συνεργασία με την ΠΝΑ.
4)    Τέλος ενημέρωσε για την παρουσία του και την ομιλία του  στην εκδήλωση της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα τις νησιωτικές πολιτικές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...