Πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Κοινότητας Αφάντου Γιώργο Μπακίρη από μέλη του συμβουλίου - Σύμφωνα με τις νομικές υπηρεσίες δεν υφίσταται τέτοια διάταξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Τρίτη 11/01/2023 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου για το 2023. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση για την νέα χρονιά παρόντος και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αφάντου κ. Β. Μανέττα που ήταν προσκεκλημένος, θα περίμενε κανείς πέρα από την συζήτηση του όποιου θέματος ημερήσιας διάταξης να υπάρχει ένα ευχάριστο κλίμα και μια διάθεση από όλους τους συνάδελφους του συμβουλίου για ανταλλαγή ευχών στο γενικότερο πλαίσιο των εορτών που πέρασαν και της νέας χρονιάς που υποδεχθήκαμε.

Αντί λοιπόν για ευχές οι αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του Τ.Σ., Δ. Καραγιάννης, Σ. Κάβουρας, Τσ. Ανθούλας και Μ. Χρούση μου επιφύλασσαν μια ωραία έκπληξη…!!! Επικαλούμενοι τις διατάξεις κάποιου άρθρου (άρθρο 80 του Ν. 3852/20210 ) κατέθεσαν έγγραφη πρόταση μομφής εις βάρος μου, υπογεγραμμένη και από τους τέσσερις, με στόχο την ανάκληση της θεσμικής μου ιδιότητας ως Προέδρου της Κοινότητας…!!! Οι παραπάνω συνάδελφοι μάλιστα απαίτησαν να καταχωρηθεί η πρόταση μομφής στα πρακτικά, να διακοπεί η συνεδρίαση και να προχωρήσουν στην διεξαγωγή εσωτερικών διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου Κοινότητας από τα τέσσερα αυτά μέλη του  Τ.Σ.…!!!

Όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο και μετά και από τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων νομικών υπηρεσιών του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ότι δεν υπάρχει στον Νόμο τέτοια διάταξη που να προβλέπει κάτι τέτοιο, οι συνάδελφοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι...!!!

Μετά από αυτή την ομολογούμενος αναπάντεχη έκπληξη νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους αγαπητούς συναδέλφους στο Τ.Σ. για αυτή την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια και για αυτό το αξιοθαύμαστο εγχείρημα «πραξικοπήματος» τόσο στην σύλληψη του ως ιδέα όσο και στην εκτέλεση του ως διαδικασία…!!!

Επιπλέον θα ήθελα να τους συγχαρώ, γιατί πραγματικά με αυτή την ενέργεια τους κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν πανελλαδικά αφού επινοώντας δική τους νομοθετική διάταξη επιχείρησαν με πραξικοπηματικό τρόπο να ρίξουν… τον νόμιμα εκλεγμένο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από τους πολίτες Πρόεδρο της Κοινότητας…!!!

Επίσης θα ήθελα να τους συμβουλέψω την επόμενη φορά που θα σκεφτούν ξανά να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο, για να μην εκθέτουν και εξευτελίζουν τους εαυτούς τους αλλά και την θεσμική ιδιότητα τους, να ζητούν την βοήθεια κάποιου νομικού συμβούλου αφού για μια ακόμη φορά αδυνατούν να κατανοήσουν και να αντιληφθούν νομικής φύσεως και όχι μόνο θέματα και ζητήματα….!!!

Τέλος να τους ενημερώσω ότι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο του 2023 και μπορούν τότε να δηλώσουν υποψηφιότητα και να θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση των συνδημοτών μας για την θέση του Προέδρου της Κοινότητας Αφάντου…!!!

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου…!!!

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...