Πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι: Ψητό φιλέτο με θυμάρι - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά

  • 1 βοδινό φιλέτο 200 γραμμ., πάχους περίπου 5 εκ.
  • αλάτι θαλασσινό
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 βλαστάρια θυμάρι

 

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπέρωσε το φιλέτο, ζέστανε λάδι σε τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάλε το φιλέτο στο τηγάνι και άφησε το να ψηθεί, για 4 λεπτά. Γύρισε το φιλέτο από την άλλη και συνέχισε για άλλα 4 λεπτά. Όσο ψήνεται, πρόσθεσε το θυμάρι και σήκωσε το ώστε το ζουμί να πάει στη μία άκρη. Με μεγάλο κουτάλι, ρίχνε το ζουμί στο κρέας. Επανάλαβε το ίδιο και με την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθεί το φιλέτο. Βάλ’ το σε πλάκα κοπής, σκέπασε το με αλουμινόχαρτο και άφησε το στην άκρη.

Κόψε το φιλέτο με τη φορά των ινών και σέρβιρε.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...