Πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι: Ψητό φιλέτο με θυμάρι - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά

  • 1 βοδινό φιλέτο 200 γραμμ., πάχους περίπου 5 εκ.
  • αλάτι θαλασσινό
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 βλαστάρια θυμάρι

 

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπέρωσε το φιλέτο, ζέστανε λάδι σε τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάλε το φιλέτο στο τηγάνι και άφησε το να ψηθεί, για 4 λεπτά. Γύρισε το φιλέτο από την άλλη και συνέχισε για άλλα 4 λεπτά. Όσο ψήνεται, πρόσθεσε το θυμάρι και σήκωσε το ώστε το ζουμί να πάει στη μία άκρη. Με μεγάλο κουτάλι, ρίχνε το ζουμί στο κρέας. Επανάλαβε το ίδιο και με την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθεί το φιλέτο. Βάλ’ το σε πλάκα κοπής, σκέπασε το με αλουμινόχαρτο και άφησε το στην άκρη.

Κόψε το φιλέτο με τη φορά των ινών και σέρβιρε.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...