Πρόσκρουση, εισροή υδάτων σε ΕΓ-ΟΓ πλοίο στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» Ν. ΚΑΛ. 02, για πρόσκρουση σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Λέρου στον λιμένα ν. Καλύμνου με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 04 φορτηγά οχήματα, ενώ σε νεότερη επικοινωνία με τον πλοίαρχο του εν λόγω πλοίου ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων καθώς και ότι το πλοίο συνέχιζε αυτοδύναμα τον πλου για τον λιμένα ν. Καλύμνου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δυο (02) ρυμουλκά καθώς και τρία (03) Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί, ενώ το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Καλύμνου αποβιβάζοντας τους επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.

Εν συνεχεία, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και καταδύθηκε ιδιώτης δύτης, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη δυο (02) ρηγμάτων στην αριστερή πλευρά του πλοίου, τη θραύση πηδαλίου και τη στρέβλωση της προπέλας καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ μέλη ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν την κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...