Πρόεδρε μ'ακούς; Του Γιάννη Παρασκευά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΕ Μ’ ΑΚΟΥΣ;

-  Πρόεδρε μ’ ακούς, την κοπάνησε λένε η ΤΡΟΙΚΑ γιατί θύμωσε μαζί σας, με όλη την Κυβέρνηση, επειδή δεν ήσασταν καλά παιδιά και δεν συμφωνήσατε μαζί της για αυτά που ζητά.

Θα σας αφήσει λέει κάμποσο καιρό να βράζετε στο ζουμί σας, άψητοι κατά την άποψη της δεν τρώγεστε, και μόλις θα είστε καλοψημένοι και λαχταριστοί θα εμφανιστεί και θα σας κάνει μια χαψιά.

Την τέχνη την έχουν μάθει πολύ καλά, σας ζορίζουν, εσείς κτυπιέστε, κουράζεστε και μετά σας κάνουν ότι θέλουν.

- Πρόεδρε μ’ ακούς, όλοι οι αχαΐρευτοι έχουν μαζευτεί και κάνουν πως δουλεύουν για να πληρώνονται τζάμπα, καλά παιδιά αυτοί οι Τραπεζίτες, αν τυχόν και ερχόντουσαν μόνοι τους να σας ζητήσουν να αλλάξετε τον Νόμο για να μπορούν να διώχνουν όποιους δεν κάνουν κέφι δεν θα μπορούσατε να τους κάνετε το χατήρι, θα σας έπαιρνε ο κόσμος με τις πέτρες.

Την βρήκαν τη λύση οι Τραπεζίτες και μερικοί άλλοι, το σφύριξαν στην ΤΡΟΙΚΑ και έρχονται αυτοί και σας πιέζουν δήθεν, τι προστασία εργαζομένων και κουραφέξαλα, το αφεντικό απολύει όσους θέλει, οποίους θέλει και οπότε τον βολεύει. Βολεύει και εσάς, τι να κάνουμε λέτε, το ζητά η ΤΡΟΙΚΑ, είναι Μνημονιακή δέσμευση, πλάκα έχετε, αυτό το Μνημόνιο  δεσμεύει μόνο εσάς αλλά δεν δεσμεύει τους άλλους.

Συμμαζεύτηκαν οι Τράπεζες, ενώθηκαν μεταξύ τους, τους δώσατε τζάμπα λεφτά, έκλεισαν κάμποσα Υποκαταστήματα, περισσεύουν υπάλληλοι, τι να τους κάνουν οι άνθρωποι, πρέπει να βρουν ένα τρόπο να τους πετάξουν στο δρόμο και να μην τους στοιχίσει ο κούκος Αϊδόνι, καθαρές δουλειές Πρόεδρε.

- Πρόεδρε μ’ ακούς, φίδια στον κόρφο σας μεγαλώνατε αλλά δεν το καταλάβατε, τους νταντεύατε τόσα χρόνια αλλά αυτοί οι Τραπεζίτες όσο τρώνε τόσο τους ανοίγει η όρεξη, τα σπιτάκια του κόσμου βάλανε στο μάτι, τι προστασία από τους πληστειριασμούς και πράσινα άλογα, όλα στο σφυρί, δεν θέλουν τα χρήματα Πρόεδρε, ξέρουν ότι δεν υπάρχουν, θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια, θα τα αγοράσουν οι νέες Εταιρείες που έχουν κάνει για εκμετάλλευση δήθεν ακινήτων και μετά θα σας φορτωθούν να τους δώσετε το δικαίωμα να κάνουν από μια κακή ΤΡΑΠΕΖΑ και να παρκάρουν σε αυτή όλα τα σπιτάκια του κόσμου. Όλα δικά τους Πρόεδρε.

Τα περισσότερα λεφτά από τα δάνεια τα έχουν πάρει πίσω, αυτά που σας δείχνουν ότι χρωστά ο κόσμος είναι οι τόκοι τους και τα πανωτόκια, ζήτα Πρόεδρε ένα λογαριασμό ενός Δανείου που η σύμβαση του έγινε πριν από έξι χρόνια, πλήρωνε ο ταλαίπωρος μέχρι την αρχή της κρίσης, σταμάτησε να πληρώνει από τα μέσα του 2010, σήμερα χρωστά πιο πολλά από αυτά που πήρε, Αγιογδύτες, τοκογλύφοι και ληστές Πρόεδρε.

-  Πρόεδρε μ’ ακούς, σας έχουν πρήξει το συκώτι, πάνε και έρχονται και ζητούν το ίδιο πράγμα, τι τους θέλετε τους Δημόσιους Υπαλλήλους, απόλυση, διώξτε τους, τι να τα κάνει το Δημόσιο τα Νοσοκομεία, τόσοι Ιδιώτες περιμένουν να ανοίξουν και Νοσοκομεία και Κλινικές και ότι γουστάρει η καρδούλα σου, για ποιο λόγο να πληρώνει το Δημόσιο, οποίος έχει λεφτά γιατρεύεται, όποιος δεν έχει ψοφά και έχει κέρδος και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

Τι να τα κάνεις τα Πανεπιστήμια, τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, τους Οργανισμούς Πρόνοιας και όλα αυτά τα Τριτοκοσμικά, η αγορά Πρόεδρε θα τα λύσει όλα τα προβλήματα, ποια φροντίδα για τους Κοινωνικά αδύναμους, όποιος αντέξει ζει, όποιος δεν αντέχει πεθαίνει και ξεβρωμίζει ο τόπος.

-  Πρόεδρε μ’ ακούς, σας έχουν βάλει στο δικό τους το τρυπάκι, γέρος είναι σου λένε, πέρασε τα εξήντα επτά, τι να τα κάνει τα λεφτά, δεν την χρειάζεται τη σύνταξη, τα τριακόσια εξήντα Ευρώ πολλά του είναι, λίγο ψωμί και μερικά πάμπερς για την ακράτεια του και καλά του είναι, τι τα θέλεις τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ξεζούμιζε τους τώρα, πάρε όσα μπορείς δήθεν για εισφορές ή καθυστερούμενα και ένα πρωί θα τους σκάσεις το παραμύθι, τα Ταμεία χρεοκόπησαν, λεφτά δεν υπάρχουν, τέρμα οι Συντάξεις, όποιος θέλει Σύνταξη για τα γεράματα του ας πάει να ασφαλιστεί σε μια Ιδιωτική Εταιρεία, η αγορά Πρόεδρε, αυτή λύνει όλα τα προβλήματα.

Πρόεδρε μ’ ακούς, έτσι έλεγε και κάποιος άλλος σε μια κηδεία μιλώντας στον πατέρα του, του έστελνε το μήνυμα, θα τα διαλύσω όλα, δεν θα αφήσω τίποτα από όσα έφτιαξες, δεν θα αφήσω τίποτα που να θυμίζει το πέρασμα σου, τα μισοκατάφερε, τα υπόλοιπα μάλλον τα άφησε για εσένα, σου έδωσε το προνόμιο να βγάλεις τον τελευταίο επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία της μεγάλης παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης.

- Πρόεδρε μ’ ακούς;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...