Πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών τουριστικών σχολών της Ρόδου και της Μόσχας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών τουριστικών σχολών της Ρόδου και της Μόσχας.


Τον Διευθυντή της επαγγελματικής σχολής της Περιφέρειας της Μόσχας, κ. Novikov Vladislav, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Novikov, αναφέρθηκε στα κοινά σημεία και στους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δυο λαούς με το κ. Χατζηδιάκο να τονίζει πως οι σχέσεις των δυο χωρών είναι ριζωμένες στην ιστορία αιώνων και βασίζονται στις ίδιες πολιτιστικές αξίες και σε κοινές ιστορικές εμπειρίες. Αναφορικά με τον τουρισμό, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, λόγω της Ορθοδοξίας που συνδέει τους Έλληνες και τους Ρώσους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον Διευθυντή της Σχολής, πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου τότε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τώρα ήταν από τους πρώτους φορείς που έκαναν άνοιγμα στην Ρωσία, η οποία αποτελεί για το Νότιο Αιγαίο μια μεγάλη αγορά, που έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στα προγράμματα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι από το ΚΕΚ Γεννηματάς, τα οποία παρακολούθησαν 400 απασχολούμενοι στα τουριστικά επαγγέλματα, και τα οποία είναι ενδεικτικό των προσπαθειών που γίνονται σε τοπικό επίπεδο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ρώσων επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και οι προοπτικές ανάπτυξης προγράμματος ανταλλαγής σπουδαστών μεταξύ των σχολών των δυο περιοχών για την εκμάθηση της ελληνικής και ρωσικής γλώσσας αντίστοιχα, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Χατζηδιάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η εν λόγω πρόταση αποτελεί ενδεικτικό της πρόθεσης που επικρατεί μεταξύ των δυο πλευρών για περαιτέρω ενίσχυση και εμπλουτισμό των υφιστάμενων δεσμών τους και διαβεβαίωσε τον κ. Novikov πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εξετάσει την πρόταση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες και ουσιαστικές ενέργειες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...