"Πρόβα πολέμου" στον Εβρο; του Κοσμά Σφυρίου

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΦΟΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ, ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ «ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ» ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

—————————————————————————————-

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Τουρκία συνεχώς κλιμακώνει την επιθετική τακτική της.

Στον Έβρο, εδώ πολλές μέρες το επίσημο τουρκικό κράτος, με τους στρατιώτες του, με τους αστυνομικούς του, με τα καπνογόνα & δακρυγόνα του, προωθεί προς την Ελλάδα πολλές χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες από :Πακιστάν, Αφγανιστάν,, Μπαγλαντέζ, Αφρική, (μεταξύ των οποίων μπορεί να έχει «φυτεύσει» και εγκάθετους της Τουρκίας).

Μεταξύ άλλων, ακούσαμε να ηχούν οι σειρήνες, είδαμε : τουρκικό θωρακισμένο όχημα, να επιχειρεί να γκρεμίσει τον συρμάτινο φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δεκάδες ένστολους τούρκους να εκτοξεύουν ''βροχή'' καπνογόνων & δακρυγόνων κατά ελλήνων.

 

Ο κάθε σκεπτόμενος παρατηρητής αυτών το γεγονότων, αναρωτιέται : Άραγε, όλα αυτά τα διαπράττει η Τουρκία, για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (και την Ελλάδα), - για να πετύχει αλλαγή της στάσης της Ε.Ε, στην Συρία και στην Λιβύη και

- για να εκβιάσει, ώστε να εισπράξει οικονομικά ανταλλάγματα ή

κάνει «προπαρασκευαστικές» κινήσεις, για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας ;

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της επίθεσης της Τουρκίας, με το πλήθος των μεταναστών, θα φανεί μετά την επιστροφή του κ. Ερντογάν από τις Βρυξέλλες.

Θα εκτονωθεί η πίεση, με απομάκρυνση του κατευθυνόμενου πλήθους μεταναστών ; Ή θα κλιμακωθεί η επίθεση, με απρόβλεπτες τις συνέπειες της ...

 

Μέσα σ' αυτό τον ''χαμό'' που παρακολουθούμε στον Έβρο, ποιος μας εγγυάται πως δεν θα υπάρξουν προβοκατόρικοι πυροβολισμοί και πως δεν θα πέσει κάποιος ένστολος νεκρός ;

Ποιος μας εγγυάται, πως ένα τέτοιο θερμό επεισόδιο δεν θα χρησιμοποιηθεί από την τουρκική ηγεσία ως -η επιδιωκόμενη- αφορμή, ως η θρυαλλίδα, για να ανάψει μέτωπο πολεμικών επιχειρήσεων στον Έβρο και όχι μόνο ;

Μην ξεχνούμε, ότι η Τουρκία επιμένει να διακηρύσσει (κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών), πως είναι τουρκική, η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Μην ξεχνούμε, ότι ο κ. Ερντογάν διακατέχεται από μεγαλοϊδεατισμό, ηγέτη όλων των μουσουλμανικών χωρών, που ονειρεύεται «γαλάζιες» και «πράσινες» πατρίδες, σε όλη την έκταση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μην ξεχνούμε, ότι η Τουρκία επιδιώκει την αναθεώρηση της ειρηνευτικής διεθνούς Συνθήκης της Λωζάνης.

Μην ξεχνούμε, ότι η Τουρκία παραχαράσσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και προσπαθεί να «δημιουργήσει» θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και χωρών της βόρ. Αφρικής (με πρώτη την παράνομη συμφωνία με την Λιβύη), που δεν υπάρχουν.

Και όλ' αυτά διαπράττονται από την Τουρκία, εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας !

 

Απέναντι σ´ αυτή την στρατηγική της Τουρκίας, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται για το - απευκταίο - χειρότερο «σενάριο».

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες (π.χ συμβούλιο πολιτικών αρχηγών) για εθνική συνεννόηση και χάραξη ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Εθνική Συνεννόηση & Εθνική Στρατηγική, που - με μεθοδική ευρύτατη ενημέρωση - να επιδράσει παιδευτικά προς τον ελληνικό λαό.

Δεν είναι κατάσταση αυτή, να βλέπουν και ν' ακούνε χθες οι έλληνες και οι ελληνίδες :

  • τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι υποθάλπει νεοναζί στον Έβρο και
  • την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α «Δούριο Ίππο του Ερντογάν» ( ! ).

Εξ άλλου είναι ευθύνη, τόσο της κυβέρνησης, όσο και όλων των πολιτικών κομμάτων, να σφυρηλατούν την εθνική ομοψυχία στην ελληνική κοινωνία και όχι να επιδίδονται σε τέτοιες οξύτατες και διχαστικές αντιπαραθέσεις.

 

Κ ο σ μ ά ς Σ φ υ ρ ί ο υ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...