Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και των Μητροπόλεων Δωδεκανήσου για Θρησκευτικό Τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Θέμα : ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον θρησκευτικό  τουρισμό  μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των Ιερών  Μητροπόλεων   Δωδεκανήσου. Υπέγραψαν η Υπουργός Τουρισμού, κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, ω εκπρόσωπος  για τις εν Δωδεκανήσω Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  

Σκοπός της συνεργασίας είναι η  προβολή των  θρησκευτικών - προσκυνηματικών μνημείων και η καθιέρωση της Δωδεκανήσου ως ένας σημαντικός θρησκευτικός προορισμός της χώρας. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο,  επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου στα νησιά της Δωδεκανήσου, μέσω της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το Ν. Αιγαίο.

Κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου, στην οποία παρευρέθηκαν ο ΓΓ του υπουργείου Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος και η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου  προκειμένου να εκδοθεί άμεσα τουριστικός  οδηγός για τα θρησκευτικά μνημεία  της Δωδεκανήσου στα ρωσικά, καθώς η Ρωσία αποτελεί μια αγορά με αυξημένο ενδιαφέρον για το θρησκευτικό τουρισμό. Επίσης, συμφωνήθηκε το υλικό αυτό να παρουσιαστεί στην έκθεση της Μόσχας σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια με την αρωγή του υπουργείου.


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...