Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

Σε μια πρωτοφανή προκλητική ενέργεια προχωρά η Άγκυρα, η οποία φαίνεται να κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, για πρώτη φορά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προαναγγέλλει ότι θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή όμως που εμπεριέχει την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα το Καστελόριζο.

Η NAVTEX δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης, προαναγγέλλοντας ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, για μία ημέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών.

Η Αθήνα απάντησε την Παρασκευή με αντι-NAVTEX, δηλαδή έστειλε ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εισηγήσεις να κληθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας.

Η τουρκική ΝΑVTEX εξεδόθη λίγες μόνο ώρες μετά τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος μίλησε και πάλι για «τα σύνορα της καρδιάς μας» και τόνισε ότι «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη και δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα»...

real.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...