Πρωτιά για μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Πρωτιά για μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου
σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό


Το Γυμνάσιο Παραδεισίου Ρόδου συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing (εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ: αρ.πρωτ. Φ15/ 20647/Δ2/22-2- 2023), που διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος περισσότεροι/ες από 4.000 μαθητές/μαθήτριες από 183 σχολεία όλης της Ελλάδας, που φοιτούν σε (Δημόσια και Ιδιωτικά) Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων της Ελλάδας.

 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε τρεις φάσεις: η Α’ Φάση (προκριματική)  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 Απριλίου 2023, ενώ η Β’ (ημιτελική) και η Γ’ Φάση (τελική) έλαβε χώρα στις 6 Μαΐου 2023 δια ζώσης στο Μικτό Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην προκριματική φάση το Γυμνάσιο Παραδεισίου Ρόδου συμμετείχε με έξι ομάδες από τις οποίες οι δύο κέρδισαν έπαινο, ενώ η μία προκρίθηκε στην ημιτελική φάση. Η προκριθείσα ομάδα με την ονομασία                                «04 Team Princeton»  εκπροσωπώντας το Γυμνάσιο Παραδεισίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαγωνίστηκε στην ημιτελική και τελική φάση με τις ομάδες που εκπροσωπούσαν τις υπόλοιπες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Η ομάδα «04 Team Princeton»  πέτυχε την πρόκριση της στον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing και κατέκτησε την  πρώτη θέση.

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, στις ομάδες μαθητών/τριών του Γυμνασίου Παραδεισίου και ιδιαίτερα στην μαθήτρια Άννα Παπαοικονόμου και τους μαθητές Ιωάννη Παπαοικονόμου και Παράσχο Πιλατέρη μέλη της ομάδας «04 Team Princeton»,  που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό και εκπροσώπησαν επάξια τόσο το σχολείο τους όσο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και να έχουν πάντα επιτυχίες.

 

Αποτελέσματα Τελικού

Εικόνα που περιέχει κείμενο
</p><p>Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο:

Μαθητικός Διαγωνισμός «Alan Turing» – Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης (sch.gr)

https://blogs.sch.gr/pekesde-turing/#prettyPhoto

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα...
O γνωστός Ροδίτης ορθοπεδικός Μανώλης Σαρικάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Αρχή...
Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...