Προτάσεις του επικεφαλής της παρατάξεως "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" Μανώλη Γλυνού για την Γέφυρα στο Μάκαρι ποταμό και την γέφυρα στην Κρεμαστή

Δελτίο τύπου-Θέμα:  Προτάσεις του επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλη Γλυνού για την Γέφυρα στο Μάκαρι ποταμό και την γέφυρα στην Κρεμαστή

Συγκεκριμένες προτάσεις, έχει καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης « Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, αλλά και σε αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο πριν λίγες ημέρες,  τόσο για τη γέφυρα στο Μάκαρη ποταμό  στο Χαράκι όσο  και για τη γέφυρα στην Κρεμαστή.

Με  αφορμή την κατασκευή της νέας γέφυρας που θα υποκαταστήσει την παλιά, ο κ. Μ. Γλυνός τονίζει ότι  θα πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται  να επισκευαστεί ο παρακαμπτήριος δρόμος που οδηγεί   από το Χαράκι στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου.  Για το θέμα αυτό απαιτείται συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις και να είναι  έτοιμος ο δρόμος πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.

Ο κ. Μ. Γλυνός πρότεινε ακόμη την κατασκευή της ιρλανδικής διάβασης στην περιοχή σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει και την ευθύνη.

 Σχετικά με την γέφυρα της Κρεμαστής το κλείσιμο της οποίας απομόνωσε την κοινότητα και οδηγεί σε μαρασμό τις επιχειρήσεις της περιοχής ο κ. Γλυνός  πρότεινε να ανοίξει η ιρλανδική διάβαση, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στην περιοχή.

Επίσης όταν βρέχει θα πρέπει να διεξάγεται κυκλοφορία από τη γέφυρα με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες για την ασφάλεια των οδηγών.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός δήλωσε τα ακόλουθα:

«Και στις δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου καταθέσαμε προτάσεις και για τη γέφυρα στο Μάκαρη ποταμό στο Χαράκι  και για τη γέφυρα στην Κρεμαστή ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να αποφευχθεί η συμφόρηση στη μια περιοχή αλλά και να πάψει η απομόνωση της Κρεμαστής.  Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας  γιατί στην περίπτωση του Μάκαρη ποταμού θα υλοποιηθούν όσα πρέπει με την εκτέλεση  των ανάλογων έργων. Ελπίζουμε όμως ότι θα υπάρξει μέριμνα με τα ανάλογα έργα και στην Κρεμαστή για τη βελτίωση της κυκλοφορίας σε ένα δρόμο που  οδηγεί  στο αεροδρόμιο μια από τις κυριότερες  πύλες εισόδου του νησιού».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...