Προσπάθεια του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ να "χρυσώσει το χάπι" για τα χειρουργεία που θα οδηγηθούν σε ιδιωτική κλινική

Την δυνατότητα να χειρουργούν στην Euromedica, υπό προϋποθέσεις, μέχρι το τέλος Ιουνίου, για να αποσυμφορηθεί η λίστα αναμονής των χειρουργείων, συζήτησε χθες με τους γιατρούς του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Ρόδου ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, Χρήστος Ροϊλός.

Μόλις μια ημέρα μετά την εντονότατη αντίδραση των γιατρών, ο διοικητής της ΥΠΕ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και είχε συνάντηση με τον διοικητή, Γρηγόρη Ρουμάνη, το δ.σ. του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών, τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Στέλιο Καραταπάνη, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, Γιώργο Τριάντο και διευθυντές κλινικών.

Εκεί διευκρίνισε ότι το έγγραφο που πυροδότησε τις αντιδράσεις αφορά στα τακτικά χειρουργεία, τα οποία θα μπορούν να γίνονται στην ιδιωτική κλινική χωρίς πρόσθετη αμοιβή του γιατρού και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς.
Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η νομοθετική ρύθμιση που επικαλείται, αναφέρεται σε έκτακτα περιστατικά, ενώ κανένας δεν αντιμετώπισε θετικά την προοπτική αυτή.

Αντιθέτως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο των γιατρών ζήτησε την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό, υποστηρίζοντας ότι αν αυξηθούν οι αναισθησιολόγοι, οι λίστες αναμονής θα ελαχιστοποιηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.
«Από την 1η Ιουνίου θα γίνουν μετακινήσεις αναισθησιολόγων και θα βγει μια προκήρυξη για προσλήψεις. Το νομοσχέδιο για τα κίνητρα στους γιατρούς θα τεθεί σε διαβούλευση τον Σεπτέμβριο, όμως τα κίνητρα θα ισχύσουν αναδρομικά για τους υπηρετούντες», είπε ο διοικητής της ΥΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σημειώνεται ότι η δυνατότητα να μεταφέρονται για επεμβάσεις ασθενείς στην Euromedica, αφού υπάρξει σχετική εισήγηση του θεράποντος ιατρού, έγκριση του διευθυντή της κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και τελικά έγκριση και από τον διοικητή της ΥΠΕ, αφορά την ορθοπεδική, την χειρουργική και την ουρολογική κλινική.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...