Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Πάτμο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πάτμου, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Παναγιάς Γερανού ν. Πάτμου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στο εν λόγω σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 14 και Α/Κ «ΚΑΤΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 45 συνοδεία δύτη, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Κατόπιν επιθεώρησης δύτη, δεν διαπιστώθηκε ρηγμάτωση, ενώ διενεργήθηκε αποκόλληση από το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615, το οποίο στη συνέχεια ρυμούλκησε με ασφάλεια το Θ/Γ στον λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τ/Χ «ΚΛΕΑΝΘΗ» Σ. Πάτμου 05.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...