Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Πάτμο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πάτμου, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Παναγιάς Γερανού ν. Πάτμου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στο εν λόγω σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 14 και Α/Κ «ΚΑΤΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 45 συνοδεία δύτη, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Κατόπιν επιθεώρησης δύτη, δεν διαπιστώθηκε ρηγμάτωση, ενώ διενεργήθηκε αποκόλληση από το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615, το οποίο στη συνέχεια ρυμούλκησε με ασφάλεια το Θ/Γ στον λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τ/Χ «ΚΛΕΑΝΘΗ» Σ. Πάτμου 05.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...