Προς ψήφιση η μελέτη από το Τοπικό Συμβούλιο Αφάντου που αφορά το έργο "Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Κοινότητας Αφάντου"

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ

- Ρόδος, 27/04/2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Προς ψήφιση η μελέτη από το Τοπικό Συμβούλιο Αφάντου που αφορά το έργο "Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Κοινότητας Αφάντου".

- Συναντήθηκα σήμερα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Κο Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου για να παραλάβω την εισήγηση και την τεχνική έκθεση για την μελέτη που αφορά το έργο "Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Κοινότητας Αφάντου". Το Τμήμα Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας και Αδειών Μεταφορών της διεύθυνσης και οι αρμόδιοι μηχανικοί αφού έλαβαν υπόψη τους τα κυκλοφοριακά φορτία των οχημάτων της οδού Περνού και της Π.Ραμμού εισόδου και εξόδου από την πλατεία, καθώς και τα γεωμετρικά στοιχεία της οδού Αλεξάνδρου Διάκου η οποία δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας και βατότητας μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας (δρόμος που δεν έχει πεζοδρόμια, υπάρχουν κατοικίες και το πλάτος του δρόμου είναι 3.12μ), προτείνουν την αναγκαιότητα δημιουργίας δρόμου διπλής κατεύθυνσης πλάτους τουλάχιστον 6,00 μέτρων (για την αποφυγή στάσης και στάθμευσης εντός της πλατείας), με σκοπό την εύρυθμη κυκλοφοριακή  ρύθμιση στον οικισμό Αφάντου και τη μη τροποποίηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή. Με την πρόταση αυτή η κυκλοφορία θα συνεχίσει να διεξάγεται ως έχει μέχρι σήμερα αλλά θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο δρόμο που διέρχεται από την πλατεία. Λαμβάνοντας υπόψη μου τις προτάσεις και τις σύμφωνες γνώμες των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής η συγκεκριμένη πρόταση με βρίσκει απολύτως σύμφωνο την οποία θα εισηγηθώ και θα φέρω προς ψήφιση στο Τοπικό Συμβούλιο ως το πλέον αρμόδιο θεσμικό όργανο το οποίο αποφασίζει για τα έργα και τις δράσεις που πρέπει να εκτελούνται στην Κοινότητα μας. Πριν την ψήφιση θα προηγηθεί η σχετική παρουσίαση και η ανάλυση όλων των λεπτομερειών της Αρχιτεκτονικής Μελέτης στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου από τους αρμόδιους μηχανικούς που την συνέταξαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κο Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου, τον Διευθυντή Κο Α. Μπεκιάρη καθώς και την ομάδα των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου που με τις επιστημονικές και τεκμηριωμένες προτάσεις τους συνέταξαν αυτή την μελέτη. Τέλος  θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο μας Κο Αντώνη Καμπουράκη για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για την Κοινότητα μας.

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...