Προπόνηση στις μέρες του Κορωναιού - της Ελένης Καραγιάννη

Προπόνηση στις μερες του Κορωναιού.

- Η Ρόδος όμορφη και αδειανή σε μια περίοδο που άλλες εποχές έσφυζε από ζωή.  Οι ροδίτες που έχουν  ως κύρια ασχολία και πρόσοδο τον τουρισμό τέτοιες μέρες ετοιμάζονταν για την σεζόν η οποία θα κάλυπτε τις ετήσιες υποχρεώσεις τους.

Σε μια πόλη λοιπόν αδειανή, επιτράπηκε η εξωτερική άθληση σε περίοδο καραντίνας υπό προϋποθέσεις.  Μεμονωμένη άθληση ή μέχρι δύο άτομα σε  εξωτερικούς χώρους αλλά με αποστάσεις.   Η γυμναστική για πολλούς από εμάς δεν είναι θέμα κύρους είναι θέμα υγείας και ορθά μερίμνησε ο νομοθέτης.

Πολλοί από εμάς ασχολούμαστε αρκετά χρόνια με τον αθλητισμό και πλέον είναι η δεύτερη φύση μας.   Η παραγωγή ορμονών κατά τη διάρκεια της γυμναστικής βοηθάει στη διαχείριση του άγχους ειδικά τώρα στις αγχωτικές καταστάσεις που ζούμε λόγω Κορωναιού.

Ειδικά δε για τους τριαθλητές που οι πολλές ώρες προπονήσεων ήταν η καθημερινότητά τους, η ζωή τους έχει ολοκληρωτικά αλλάξει, όπως όλων  μας άλλωστε.

Η προπόνηση στους άδειους δρόμους μας φέρνει επίσης αντιμέτωπους με κάποιες αλήθειες για τις οποίες έχουμε όλοι ευθύνη.  Ο έλεγχος της κυκλοφορίας ανήκει στις αρχές αλλά  υπάρχουν πράγματα τα οποία επιβαρύνουν την υγεία μας και τη σωματική μας ακεραιότητα από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.  Το κάψιμο των αδρανών υλικών σε διάφορες πυκνοκατοικημένες περιοχές ακόμα και τώρα, στην περιοχή του Καρακόνερου στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, δυσχεραίνει το αναπνευστικό μας.  Υπάρχουν στους δρόμους πεταμένα γάντια μιας χρήσης και ιατρικές μάσκες.  Γιατί συμπολίτες μου;  αφού υπάρχουν κάδοι παντού; Γιατί να μολύνουμε τα πεζοδρόμια και τους δρόμους μας και να μην γίνουμε αρωγοί της προσπάθειας όλων μας για την προφύλαξή μας;   Ρίχνοντας παντού στους δρόμους αυτά τα υλικά δεν «σπάμε την αλυσίδα».  Σκυλιά αδέσποτα ή κατοικίδια των συμπολιτών μας  ασυνόδευτα μπορεί να  επιτεθούν στην ώρα της προπόνησης με αποτέλεσμα τη σωματική μας βλάβη.   Για την κακή κατάσταση των δρόμων δεν θ’ αναφερθούμε.   Αυτά τα φαινόμενα υπήρχαν και πριν αλλά τώρα με τη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης είναι περισσότερο εμφανή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υγεία μας δεν κινδυνεύει μόνο απ’ τον Κορωνοϊό, αυτός είναι ένας αόρατος εχθρός.  Κινδυνεύουμε κι από τις κακές μας συνήθειες ή συμπεριφορές.  Τελικά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού και είναι απρόβλεπτοι…

Όσο για τις προπονήσεις μας, τρέχοντας με ασφάλεια στις μέρες του Κορωναιού με την συναθλήτριά μου Μαρία Παραγιού, θέλουμε να ενθαρρύνουμε θετικά τους συνανθρώπους μας και ιδιαιτέρως τις γυναίκες να συμμετέχουν στον αθλητισμό ενεργά.

Ευελπιστούμε σε μια αλλαγή σε έναν μετασχηματισμό.  Μέσα από αυτές τις βιωματικές εμπειρίες ν’ αποκτήσουμε μεταγνώση και ν’ αλληλεπιδράσουμε θετικά με τους συμπολίτες μας,  να βγούμε γεροί δυνατοί απ’ αυτή τη δοκιμασία και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι αφήνοντας παρακαταθήκη, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Ελένη Ν. Καραγιάννη              Μαρία Παραγυιού
Αθλήτρια Τριάθλου                Αθλήτρια Τριάθλου

 

Ευχαριστίες στον κύριο Μιχάλη Λοίζο που βρέθηκε τυχαία και αποθανάτησε τη στιγμή.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...