Προμήθεια πέντε λεωφορείων και πρόσληψη προσωπικού 50 ατόμων, στη  Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ

Δελτίο Τύπου - Προμήθεια πέντε λεωφορείων και πρόσληψη προσωπικού 50 ατόμων, στη  Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ.

Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης  Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, από τη Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, για την έγκριση, σύναψης, πενήντα (50) συμβάσεων διαφορετικών ειδικοτήτων,  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την  υπ. αριθμ. 15/2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, που «ανάβει» το πράσινο φως για νέες προσλήψεις  έκτακτου προσωπικού, με κάλυψη δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου. Η πρόσληψη  του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 21 παρ. 1 του Ν. 2190/94 (ΑΣΕΠ) για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.   

Οι ζητούμενες ειδικότητες έχουν ως εξής:

Α/Α

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

1

ΔΕ Οδηγών Λεωφορείου

38

2

ΔΕ Οδηγών τουριστικού Τρένου

1

3

ΔΕ Μηχανοτεχνίτες

4

4

ΔΕ Σταθμάρχες

2

5

ΔΕ Εκδότες Εισιτηρίων

3

6

ΥΕ Φύλακας Εγκαταστάσεων

1

7

Εφοδιαστής καυσίμων

1

ΣΥΝΟΛΟ

50

 

Επιπρόσθετα για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες  της τουριστικής περιόδου,  η ΔΕΣ ΡΟΔΑ προμηθεύεται 3 συν 2 νέα λεωφορεία, αστικού τύπου  για την κάλυψη των δρομολογίων των μετακινήσεων εντός και εκτός της πόλης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει  ολοκληρωμένο σύστημα ευφυών μεταφορών με αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, για την επίλυση  κυκλοφοριακών προβλημάτων και καλύτερης ενημέρωσης του  επιβατικού κοινού.

«Καταφέραμε και εξαιρεθήκαμε από το «πάγωμα» των προσλήψεων που προβλέπει ο εκλογικός νόμος και προχωράμε, άμεσα,  στην πρόσληψη  εκτάκτου εποχιακού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών  της αυξημένης κίνησης του επιβατικού κοινού τους θερινούς μήνες» , δήλωσε αναφορικά με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση,   ο Πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, Δημήτρης Παρασκευάς και συμπλήρωσε. «Ο σχεδιασμός  που ενέκρινε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, για αξιόπιστες, ποιοτικές και τακτικές συγκοινωνίες, προχωράει συστηματικά, με την αναβάθμιση του  στόλου, την χρήση νέων πληροφοριακών συστημάτων εντός των λεωφορείων, στις στάσεις, αλλά και με έξυπνες εφαρμογές σε κινητά και τάμπλετ». 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...