Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και Τετάρτη πήραν οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και Τετάρτη πήραν οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής fosphotos

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Ταυτόχρονα και κατά τις εκτιμήσεις των νομικών μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Ο εισαγγελέας, νωρίτερα άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και  για παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Η δίωξη θα προσωποποιηθεί  από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα δικαστήρια πίσω στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμέινουν στα κρατήρια μέχρι την ημέρα που θα απολογηθούν.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsit
ertopen

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...