Προγραμματισμένες Δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Διεύθυνση Τουρισμού για την περίοδο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013
Θέμα : Προγραμματισμένες Δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Διεύθυνση Τουρισμού για την περίοδο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου
    Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζοντας δυναμικά και στοχευμένα τη προβολή των νησιών της Περιφέρειας, ενισχύοντας παράλληλα το τουριστικό της προφίλ ανακοινώνει τις δράσεις που είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν από τον μήνα Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο του 2013.
Οι δράσεις αυτές ανακοινώνονται κατόπιν ειλημμένων αποφάσεων της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας και έχουν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, καθώς υλοποιούν σταδιακά και συνολικά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορά στην προώθηση της τουριστικής ταυτότητας των νησιών μας και στην δημιουργία Ολοκληρωμένης Ταυτότητας Προορισμού.
Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμμετάσχει μέχρι το τέλος του έτους στις εξής διεθνείς τουριστικές εκθέσεις:  
1.     «INWETEX - CIS TRAVEL MARKET 2013» στην Αγία Πετρούπολη.(9-11/10/2013)
2.     «WTM 2013» στο Λονδίνο.(4-7/11/2013)
3.     «Philoxenia 2013» στη Θεσσαλονίκη.(21-24/11/2013)
4.     «TRAVEL TURKEY 2013» στη Σμύρνη.(5-8/12/2013) και τέλος,
5.     Έκθεση Κρουαζιέρας  «Seatrade Europe -Cruise & River Cruise Convention 2013» (24-26/9/ 2013).

Ως προς τις προγραμματισμένες δράσεις, ειδικότερα στα Δωδεκάνησα θα υλοποιηθούν τα εξής:  

1.    Φιλοξενία οκτώ αυστριακών μαθητών που διακρίθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστρίας και αρίστευσαν στα αρχαία ελληνικά και ενός καθηγητή από τις 12-19 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια συνεργασίας με την Αυστρο-Ελληνική Ένωση.
2.    Συνδιοργάνωση με το Δήμο Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων και το ΕΒΕΔ πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ήμερα Τουρισμού στη Ρόδο, από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
3.    Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με λοιπούς φορείς τουρισμού, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Κω.
4.    Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνδιοργάνωση με τα «Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca» για στήριξη της εκδήλωσης με θέμα «ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ… ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» στις 14-15 Σεπτεμβρίου.
5.    Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνδιοργάνωση, με το «Σπίτι Της Ευρώπης», του συνεδρίου για το 4th Rhodes Model Regional Cooperation στις 17-19.
6.    Διοργάνωση επίσκεψης διάσημων Τούρκων καλλιτεχνών στη Ρόδο με σκοπό την προβολή του νησιού στη γείτονα χώρα, 28-29 Σεπτεμβρίου.
7.    Οργάνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκδήλωσης Απονομής τιμητικής διάκρισης στον Τουριστικό Οργανισμό της Σουηδίας Appolo-  Kuoni στις 14 Οκτωβρίου.
8.    Διοργάνωση διημερίδας στη Ρόδο μεταξύ τουριστικών φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των μεγαλύτερων tour operators της Τουρκίας (TURSAB) και δημοσιογράφων για την διεύρυνση της συνεργασίας σε επίπεδο τουρισμού και την επίλυση κοινών θεμάτων αναφορικά με τη βίζα, τις μεταφορές κτλ.  30-31 Οκτωβρίου.
9.    Διοργάνωση εκδήλωσης γαστρονομίας με θέμα  «Κεράσματα του Αιγαίου» στο Λονδίνο, 31 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου.
10.    Διαφημιστικές καταχωρήσεις των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ελληνικά και διεθνή έγκριτα μέσα.
12. Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το σχεδιασμό στρατηγικής προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στα διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στις Κυκλάδες το μήνα Σεπτέμβριο από τις 19 έως 29 η βρετανίδα δημοσιογράφος Eleanor Pratt θα επισκεφτεί τα νησιά της Σαντορίνης, της Μήλου και της Φολεγάνδρου ενώ Ρώσοι tour operators θα επισκεφθούν την Πάρο από τις 28 έως 30 Σεπτεμβρίου, στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από την Αντίπαρο.
Στις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου  τριάντα διευθυντικά στελέχη  τουριστικών επιχειρήσεων της Αυστρίας θα επισκεφτούν το  νησί της Μυκόνου. Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία AirBerlin και το γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας ενώ διοργανώνεται δημοσιογραφικό ταξίδι με Κινέζους δημοσιογράφους για την προβολή των Κυκλάδων στη κινεζική αγορά, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Σαγκάης. Επιπλέον, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου  εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (European Ramblers Αssociation) θα βρεθούν στη Νάξο με σκοπό την εκπαίδευση των επαγγελματιών και την πιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών για το Δήμο Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις στήριξης των νησιών της αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και τουριστικό της προφίλ, ανοίγοντας παράλληλα ορίζοντες σε νέες τουριστικές αγορές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...