Προγράμματα Ανάπτυξης παίδων και νέων-Καλοκαίρι 2015 στη Κάσο

Θέμα : « Προγράμματα Ανάπτυξης παίδων και νέων-Καλοκαίρι 2015 ».
   Αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ  τους τελευταίους μήνες ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ και τον οργανισμό "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ", είναι η πραγματοποίηση προγραμμάτων Ανάπτυξης  παίδων & νέων μέσω αθλητικών, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για το Καλοκαίρι του 2015.
Ο οργανισμός "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ" θα πραγματοποιήσει στην Κάσο  με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του "ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ" υπό την επιστημονική επίβλεψη  της "Α΄ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ" τις  εξής  δραστηριότητες:
1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ Ν/Γ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ
Ομάδα προπονητών, άρτια εκπαιδευμένων σε όλα τα αθλήματα και σε Α΄ βοήθειες, θα απασχολούν καθημερινά τα παιδιά σε αθλήματα, όπως ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΫ, BEACH ΒΟΛΕΫ, ΣΤΙΒΟ, ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ, ΣΚΑΚΙ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ κ.α σε χώρους που θα έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα. Παράλληλα  θα πραγματοποιηθεί κιναισθητική αξιολόγηση στα παιδιά, καθώς και επιμορφωτικές ομιλίες για την υγιεινή διατροφή, τη στοματική και σωματική υγιεινή, το αθλητικό ιδεώδες κ.α.
2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ.
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ Ν/Γ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. Θα δημιουργηθούν απογευματινά μαθήματα εκμάθησης ασφαλούς κολύμβησης .
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλα τα επίπεδα. Έχει σαν στόχο την ανάπτυξη ή τη βελτίωση των ικανοτήτων κολύμβησης έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τις χαρές της θάλασσας με μεγαλύτερη ασφάλεια .
Η χρονική διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι  τρεις εβδομάδες και θα αρχίσουν μετά τη λήξη του σχολικού έτους.-Θα πραγματοποιούνται Δευτέρα-Παρασκευή 8:30-14:30 και 18:00-20:00.
-Έχουν στόχο την εκμάθηση τεχνικών, την προώθηση αθλητικών δεξιοτήτων, τη δημιουργικότητα  και την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος.-Τα προγράμματα είναι δωρεάν.
-Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους, θα εξεταστούν από ιατρικό κλιμάκιο του προγράμματος δωρεάν.-Το πρόγραμμα έχει 5ετή διάρκεια .- Αν και εφόσον εντοπιστούν ταλέντα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για αυτά τα παιδιά.
 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...