Προβολή ταινιών: Απο το βιβλίο στην οθόνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το διήμερο 30 & 31 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν  προβολές δύο ξεχωριστών και βραβευμένων ταινιών που αποτελούν κινηματογραφική μεταφορά βιβλίων στην οθόνη. Πρόκειται για μια παραγωγική συνεργασία τριών φορέων/ ομάδων πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στο νησί :

- Όμιλος «CINE- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό»

- «Φιλόμυθος Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας»

- Ροδιακή Λέσχη Ανάγνωσης «Νίκος Κάσδαγλης».

 

Μέσα από το διήμερο αυτών των προβολών με τίτλο: ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, οι συνδιοργανωτές στοχεύουν να αναδείξουν τη στενή σχέση Λογοτεχνίας και Κινηματογράφου, τη «συνομιλία» βιβλίου και  κινηματογραφικής ταινίας και να συμβάλλουν στην προώθηση της Φιλαναγνωσίας/Βιβλιαναγνωσίας και της Κινηματογραφικής Παιδείας στο σχολείο,  στην οικογένεια και στην κοινωνία.

 

Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες μυθοπλασίας:

-Η τιμή της αγάπης (1983), διασκευή του διηγήματος Η τιμή και το χρήμα του ποιητή και λόγιου Κωνσταντίνου Θεοτόκη (1872-1923) σε σκηνοθεσία της  Τώνιας Μαρκετάκη. Διάρκεια: 115΄. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας αγάπης που προδόθηκε για το χρήμα, επιλέγοντας να μιλήσει για το παρόν μέσα από το παρελθόν…

 

-Φαρενάιτ 451-Fahrenheit 451(1966). Ταινία  σε σκηνοθεσία του Φρανσουά Τρυφώ. Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέι Μπράντμπερι - Ray Bradbury. Διάρκεια 112΄. Αναφέρεται σε μια δυστοπική εποχή του μέλλοντος όπου τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Σε μια γεωγραφικά ακαθόριστη δικτατορική πόλη όπου το διάβασμα θεωρείται αντικοινωνική συμπεριφορά, ένας αφοσιωμένος πυροσβέστης οδηγείται βαθμιαία στην περιέργεια για τη φύση των βιβλίων εξ αιτίας του έρωτά του με μια δασκάλα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, «Η τιμή της αγάπης»

 

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

 

Ώρα προσέλευσης: 19:00

Ώρα προβολής :      19:15

 

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023,  Φαρενάιτ 451

 

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Ώρα προσέλευσης: 22:00

Ώρα προβολής :      22:15

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Οι τρεις συνεργαζόμενοι φορείς υπόσχονται να συνεχίσουν τις κοινές τους δράσεις  γιατί, όπως είχε σημειώσει η αείμνηστη Λουκία Ρικάκη, «Ο Κινηματογράφος, η Τέχνη μαζί με την Εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος και ο πιο ευχάριστος  για να διαμορφωθούν συνειδήσεις  που θα ανταποκρίνονται θετικά  στα μεγάλα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας».

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Κινηματογράφο Pallas 5 Cinemas Center  για τη φιλοξενία.

 

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία και το Περιβάλλον (πρώην Κ.Π.Ε.), το οποίο στις δράσεις του έχει συμπεριλάβει και πρόγραμμα Λογοτεχνίας και Κινηματογραφικής Παιδείας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...