Ποσειδώνας Καρπάθου: Μια ομάδα σκέτο πάθος - Του Μανώλη Δημελλά

Η καινούρια διαφήμιση, από το συνδρομητικό κανάλι, ταιριάζει γάντι με την Κάρπαθο. Όσο κι αν το κάθε χωριό του νησιού ξεχωρίζει και προβάλλει τις ιδιαιτερότητες και τα προτερήματα του. Υπάρχει η ομάδα, ο Ποσειδώνας Καρπάθου, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καταφέρνει να γίνει σύμβολο και να ενώσει κάτω από την τρίαινα του αρχαίου Θεού ολάκερο το τόπο.

Ειδικά οι Πηγαδιώτες, οι μπαλουξίδες, δεν κρύβουν την ατέλειωτη, βαθιά αγάπη, για την ομάδα σύμβολο του νησιού.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έδωσαν δίχως δεύτερη σκέψη, το παλιό τους γήπεδο, για να χτιστούν σχολειά στο Νιοχώρι των Πηγαδίων και περιμένουν τόσα χρόνια δείχνοντας μια απίστευτη υπομονή, για να τελειώσουν επιτέλους τα έργα στο καινούριο, στη περιοχή Κούρι, που είναι φορτωμένο υποσχέσεις, στέκει όμως ολόξερο.

Το γήπεδο μοιάζει με το Αρτινό γεφύρο, υποσχέσεις και πολιτικές κουβέντες, δηλαδή φούμαρα, αφού ακόμη είναι χαρακτηρισμένο σαν δασική έκταση ενώ σε όλα τα γύρω ιδιωτικά χωράφια, έχει ξεκαθάρισει η κατάσταση και έχουν αποχαρακτηριστεί.

Όσο κι αν ανεβαίνει κατηγορίες ο Ποσειδώνας, όσο κι αν μάχεται, για να κάνει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό καθημερινότητα, τόσο οι εκτός Καρπάθου υπεύθυνοι φαίνεται να ολιγορούν και μοναχά να υπόσχονται λαγούς με φαρδιά πετραχήλια. Λες και μπορούν τόσο εύκολα να κοροϊδεύουν τα 150 νέα παιδιά που ανήκουν στις ακαδημίες της ομάδας. Τελευταία αποστολή του Ποσειδώνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μαϊο στο Ρέθυμνο. Σαράντα παιδιά, 9 μέχρι 14 ετών, από το φυτώριο της ομάδας, έπαιξαν στα ίσα με την ακαδημιά του Ολυμπιακού, του Παναθηναικού της Επισκοπή.

Με την μεγάλη ομάδα να παίζει τη Β΄Δωδεκανήσου,  και την παιδική που βγήκε τρίτη στον όμιλο της στο Πανδωδεκανησιακό, να φέρνει μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή της εμφάνιση.

Επιτέλους φαίνεται να ακούει ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, που έπειτα ακόμη και από προσωπική αυτοψία,  ανακοινώνει επίσημα το πολυπόθητο κονδύλι των 150.000 ευρώ, για τον χλοοτάπητα του γηπέδου.

Όμως για ποιό γήπεδο; αφού φαίνεται να προβάλλονται ισχυρές αντιρρήσεις για την αποπεράτωση του έργου,  από εκείνους τους “μνηστήρες”, που δεν βλέπουν με θετικό μάτι την ολοκλήρωση του γηπέδου στα Πηγάδια.

Με πρώτο το Δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Χανιώτη που κάνει την υπόθεση του γηπέδου, ένα προσωπικό στοίχημα, τόσο το ΔΣ του Ποσειδώνα με τον πρόεδρο του Γιάννη Βιτώρη, όσο οι φίλαθλοι και οι μικροί και οι μεγάλοι παίχτες της ομάδας, φαίνεται επιτέλους,  να χαμογελούν και να ελπίζουν.

Ο Ποσειδώνας είναι πρώτα ιδέα και πάθος, μπορεί να ενώσει αλλά και να βγάλει τα γκολ σε κάθε αντίπαλο.

 
Manolis Dimellas

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...