Πορεία νίκης του Μανώλη Γλυνού και στις Κυκλάδες

Πορεία νίκης του Μανώλη Γλυνού και στις Κυκλάδες

-Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν και οι κάτοικοι και φορείς της Μήλου στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνό, κατά την επίσκεψη του στο νησί.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Κυκλάδες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”, Πέτρο Ηλιάκη, Γιάννη Γεροντή και Αντώνη Χατζηιωάννου, κατά την άφιξή του την Τρίτη Μήλο συνομίλησε με κατοίκους σε κεντρικό καφέ του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει για τα θέματα που τους απασχολούν. «Όλο αυτό το διάστημα που επισκέπτομαι τα νησιά μας, διαπιστώνω ότι οι συμπατριώτες μας αισθάνονται ξεχασμένοι, απομονωμένοι, ξεκομμένοι και βεβαίως απογοητευμένοι. Υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, αλλά το κάθε νησί ξεχωριστά έχει ιδιαιτερότητες. Γι αυτό είμαι σήμερα εδώ, γι αυτό συζητάμε και να είστε σίγουροι ότι η επικοινωνία αυτή δεν θα σταματήσει όταν αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειας. Θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη ημέρα. Πρέπει με προσοχή να ακούμε τους κατοίκους που ζουν στα νησιά μας, τι έχουν να μας πουν όσοι βιώνουν τα προβλήματα και όσοι ξέρουν τις ανάγκες του κάθε νησιού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου», ανέφερε ο κ. Μανώλης Γλυνός ο οποίος τόνισε ότι βασικός σκοπός της νέας περιφερειακής αρχής είναι να «ξανακτίσουμε την εμπιστοσύνη μας με τους πολίτες και για να γίνει αυτό πρέπει να μπορείς να τους κοιτάς στα μάτια, να τους ακούς και να μην λες μεγάλα λόγια».

Ακολούθως πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου είδε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα ιατρεία, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθυντή του Κ.Υ, ιατρό κ. Αποστολόπουλο, από τον οποίον ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην υγειονομική μονάδα, καθώς επίσης και για τις ανάγκες για την επιπλέον στελέχωση σε ιατρικό δυναμικό, όπως επίσης και στην ενίσχυσή του με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συνομίλησε με τον δήμαρχο Μήλουκ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, για ζητήματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ είχε συνάντηση και με τους υπαλλήλους και αμέσως μετά επισκέφθηκε και υπηρεσίες του Επαρχείου.

Στη συνέχειαεπισκέφθηκε καταστήματα του κεντρικού δρόμου στην περιοχή Τριοβασάλου, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα καθημερινότητας προκειμένου, ως αυριανός περιφερειάρχης, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, να τα ιεραρχήσει και να τα αντιμετωπίσει.

Σημαντικά θέματα αναδείχθηκαν επίσης και κατά τη συνάντηση με μέλη του Δ.Σ.  του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Αναπτυξιακού ΣυλλόγουΠολλωνίων Μήλου, με τα περισσότερα να εστιάζονται στα προβλήματα που ανακύπτουνκατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεταιηεπισκεψιμότητα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκαν στην έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, στο πρόβλημα που δημιουργείται με την επάρκεια του νερού ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο καθώς στο νησί δεν λειτουργεί Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, στην ανάγκη υπογείωσης δικτύων κοινής ωφελείας (ΟΚΟ), καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας περιμετρικών οδών γύρω από την περιοχή, στη νέα λιμενική εγκατάσταση κ.ά.

Τέλος, η περιοδεία του κ. Γλυνού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι εξορύξεις στην Μήλο. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου είναι η  Σέριφος.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...