Πολιτισμική Όστρια 2013 Καρπάθου-Κάσου

ΘΕΜΑ: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΣΤΡΙΑ 2013KAΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ» Προτάθηκε προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το πρόγραμμα του κύκλου πολιτισμικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου για το έτος 2013. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του κύκλου αυτού που από φέτος θα ονομάζεται «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΣΤΡΙΑ», καταρτίστηκε από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Περιφερειακή Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου Ειρήνη Σβύνου και τους Συμβούλους Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας α. Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη (για θέματα Καρπάθου) και β. Μανόλη Μαυρολέων (για θέματα Κάσου). Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως ακολούθως:

Α. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

1. 30/6/2013 – Ρόδος, 70ετές μνημόσυνο του Ολυμπίτη ήρωα της Δωδεκανησιακής Αντίστασης Εμμ. Ν. Παπαμανώλη - 65 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου (Σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η ΒΡΥΚΟΥΣ»)

2. 7/8/2013 – Αρκάσα, Παρουσίαση του βιβλίου «Αρκάσα, η Αγία Λαύρα της Καρπάθου» του παπά – Γιώργη Ι. Κωνσταντινίδη (†) . (Σε συνεργασία με το σύλλογο Κυρίων & Δεσποινίδων Αρκάσας «Η Αγία Σοφία ») .

3. 11/8/2013 – Όθος, Παρουσίαση του βιβλίου «Παράλληλες σκέψεις» της Μαρίας Χαλκιά (Σε συνεργασία με το σύλλογο ΄Οθους «Εργασία & Χαρά ») . 4. 25/8/2013 – Πηγάδια, Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη κ. κ. Αμβροσίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου (Διοργάνωση Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου)

Β. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΣΟΥ

1. 15/09/2013 – Κάσος, 7η Συνάντηση Λύρας και Οργάνων με δοξάρι Κάσου (Σε συνεργασία με τον Δήμο Κασίων)

2. 23/11/2013 – Αθήνα. Μουσικοφιλολογική Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κασιώτη ποιητή Δ. Αντωνίου (Σε συνεργασία με τον Δήμο Κασίων και τον Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων) .

Γ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

1. Φθινόπωρο 2013 - Πηγάδια. Επιστημονική διημερίδα Λαογραφίας και Ιατρικής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στην Κάρπαθο.

Δ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1. Φωτογραφική ανατύπωση Απάντων Ζαχαρία Χαλκιάδη (Σε συνεργασία με τον Δήμο Κασίων)

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...