Πολιτικές ζυμώσεις και συμφωνίες υποψηφίων δημάρχων στη Κω - Της Πίτσας Βερβέρογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΚΩ -ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ Ο Τ.ΠΑΥΛΙΔΗΣ!! ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Γ.ΜΠΑΛΑΛΗΣ!!!! Ε.ΣΒΥΝΟΥ ΚΑΙ Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΥΡΙΤΣΗ!!!ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΣΗ!!! ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Μήνας πολιτικών ζυμώσεων και προσωπικών διαβουλεύσεων αποδεικνύεται ο Ιανουάριος με τα παραταξιακά και κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε κατάσταση ''πολιορκίας" στη κυριολεξία, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και με  τους επικεφαλής των υποψήφιων σχημάτων να προσπαθούν να "κλείσουν " για τους συνδυασμούς τους πρόσωπα με ευρύτερη λαϊκή αποδοχή στη κοινωνία της Κω.
Δεδομένες μέχρι στιγμής είναι οι υποψηφιότητες του νυν Δημάρχου Κώστα Καίσερλη( ΌΡΑΜΑ),του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Κυρίτση ( ΔΎΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΉΣ),της Συμπαράταξης Ελπίδας, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της νέας δημοτικής Κίνησης "ΔΙΕΣΗ" που αύριο παρουσιάζει την Ιδρυτική της διακήρυξη στη Κέφαλο.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες  μας , υποψήφιος στη διεκδίκηση του δήμου καταλήγει να είναι και ο Τέλης Παυλίδης με συνδυασμό που θα στελεχωθεί όχι μόνο από πρόσωπα που ανήκουν στο συγγενή με αυτόν πολιτικό χώρο ( Πασχάλης Βρακίδης, Ιάκωβος Χατζηδαυίδ ,Φίλιπ πας Χατζηνικολάου ) αλλά και  από αυτοδιοικητικούς που αποχώρησαν από άλλες παρατάξεις με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Γιάννη Μπαλαλή .
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες μας ο πρώην αντιδήμαρχος της παράταξης του Κώστα Καίσερλη φέρεται να έχει δείξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα   στήριξης  του  πρώην Υπουργού επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, αν τελικά ο τελευταίος εκτεθεί στη κρίση των πολιτών για διεκδίκηση της δημαρχίας .
Τ η προσεχή εβδομάδα καλεί σε συνεδρίαση τα μέλη της  δημοτικής παράταξης της " Ανθρώπινης Κω " ο επικεφαλής της, Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί ως γνωστό από τα δημοτικά αλλά και από τα κομματικά δρώμενα,όμως εξακολουθεί να  έχει το πρώτο λόγο  στη δημοτική παράταξη,.η οποία παρά τις διαψεύσεις ιδρυτικών μελών της ότι θα κατεβάσει συνδυασμό εντούτοις αξιόπιστες πληροφορίες μας τη φέρνουν να αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα .
.Συγκεκριμένα ιδρυτικά της μέλη όπως η Ειρήνη Σβύνου ( Περιφερειακή σύμβουλος σήμερα της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη, πρώην δημοτική σύμβουλος της Ανθρώπινης Πόλης και παλαιότερα του Κώστα Καίσερλη )  και ο Γιάννης Κρητικός , πρώτος δημοτικός σύμβουλος ,  μετά την παραίτηση του Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου φέρονται να συζητούν και οι δύο με τον Γιώργο Κυρίτση για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με τη Δύναμη Αλλαγής
.Όσον αφορά στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας του δημ. συμβουλίου ,ήδη η  ολομέλεια της συνεδρίασε και αποφάσισε την εκ νέου κάθοδο της με επικεφαλής το σημερινό δήμαρχο  (και τη παραμονή του μόνο  για τη πρώτη διετία, εφόσον εκλεγεί,  λένε οι πληροφορίες μας ,)
Στο βασικό πυρήνα του συνδυασμού  θα βρεθούν  οι σημερινοί συνεργάτες του κ. Καίσερλη ,αντιδήμαρχοι και πρόεδροι επιχειρήσεων με μηδέν απώλειες , ενώ πιθανή θεωρείται η υποστήριξη της παράταξης από το πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κω Παναγιώτη Αβρίθη..
Η επί 15ετία πολιτική παρουσία της Συμπαράταξης Ελπίδας στα δημοτικά δρώμενα και ιδιαίτερα παραγωγική από πλευράς έργου ,  θα έχει υποψήφιο και πάλι το Νίκο Μυλωνά σύμφωνα με τις πληροφορίες της γράφουσας, ενώ η Λαϊκή  Συσπείρωση  με επικεφαλής πιθανότατα τη Κική Μακρή και πάλι ( η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο κρίνεται  θετική και από συμβούλους αντίπαλων παρατάξεων ) θα  είναι η μόνη παράταξη που θα υποστηριχθεί  από κόμμα και συγκεκριμένα από το Κ.Κ.Ε αν εξαιρέσουμε τη πρωτοεμφανιζόμενη Κίνηση ΔΙΕΣΗ των Νέων που σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας θα υποστηριχθεί ( το επόμενο 10ήμερο θα ανακοινωθεί και επίσημα) από το ΣΥΡΙΖΑ  και  θα κινηθεί στον ευρύτερο χώρο της  Κεντροαριστεράς..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΠΊΤΣΑ ΒΕΡΒΕΡΟΓΛΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...