Ποια ονόματα παίζουν για τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γράφει η Ρένα Βενιανάκη

Συνεχίζεται ...ακάθεκτη η ονοματολογία γύρω απο τους υποψήφιους για τον δήμο Ρόδου αλλά και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίζει τέλος Φεβρουαρίου με μέσα Μαρτίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η κατάσταση περιγράφεται ως εξής:
Δήμος Ρόδου
Ο σημερινός δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς αναμένει τη δημοσκόπηση που θα γίνει απο δική του ομάδα και ανάλογα θα πράξει. Το πιθανότερο είναι οτι θα είναι ξανά υποψήφιος. Σε περίπτωση που αποσυρθεί θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος. Ο Γιώργος Χατζημάρκος αμφιταλαντεύεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε δήμο και περιφέρεια. Η πρόβλεψη είναι οτι πιθανότατα θα παραμείνει στο δήμο παρά τις πιέσεις που δέχεται για την περιφέρεια. Ο αντιδήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης διεκδικεί δυναμικά την κάθοδο του με την στήριξη της Ν.Δ. Ο Μιχάλης Κόκκινος έχοντας στα χέρια του την δημοσκόπηση που έγινε, εκτιμά οτι κάτω από προϋποθέσεις άνετα θα μπορέσει να διεκδικήσει το δήμο. Προσπαθεί να έχει την "ανοχή" απο Ν.Δ και άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Ο Γιώργος Υψηλάντης έχει πάρει άδεια απο την ΔΕΥΑΡ και οργανώνεται. Ελπίζει στην στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Ο σημερινός περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης συνεχίζει και κρατά κλειστά τα χαρτιά του αλλά φαίνεται οτι η ζυγαριά γέρνει προς μια νέα υποψηφιότητα του. Σε περίπτωση που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος η διαδοχή θα παιχτεί μεταξύ Φώτη Χατζηδιάκου και Λίτσας Φτακλάκη. Ο Μπενέτος Σπύρου φαίνεται οτι θα συγκεντρώσει την στήριξη ενός μεγάλου τμήματος του αντιμνημονιακού μπλόκ, δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Πιθανόν θα έχει στήριξη και απο τους Οικολόγους Πράσινους. Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται οτι υπάρχει θέμα γύρω απο τον υποψήφιο που θα στηρίξει.Πιέζει τον Γιώργο Χατζημάρκο ενώ μπορεί να ενδιαφερθεί και ο Μανώλης Καμπουρόπουλος. Σήμερα κυκλοφόρησε και το όνομα του Αριστοτέλη Παυλίδη. Μάλιστα λέγεται οτι μέσα στο επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ν.Δ θα απευθύνει προσκλητήριο σε όσους απομακρύνθηκαν η τους απομάκρυνε το ίδιο το κόμμα οπότε και θα επανενταχθεί ξανά στις κομματικές τάξεις της Ν.Δ. Ο μόνος που έχει πει ανοιχτά οτι θα είναι ξανά υποψήφιος για την περιφέρεια είναι ο Χαράλαμπος κόκκινος. Ο κ. Κόκκινος δηλώνει οτι θα είναι ξανά υποψήφιος με τον συνδυασμό του ανεξάρτητα τι θα κάνει η Ν.Δ. Το ΚΚΕ θα κατεβάσει δικούς του συνδυασμούς τόσο στην περιφέρεια όσο και στον δήμο Ρόδου. Πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο οτι συνδυασμούς θα κατεβάσει και το κόμμα της χρυσής Αυγής αν και μέχρι στιγμή δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα όνομα.
Οι δημοσκοπήσεις που λέγεται οτι διενεργούνται απο υποψηφίους θα βοηθήσουν μέχρι ενός σημείου να ξεκαθαρίσει το τοπίο...Μέχρι τότε όμως πολλά μπορεί να διαφοροποιηθούν και γιατί όχι και να ανατραπούν...

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...