Πλώρη για την Πάτμο έβαλαν τα σκαφη του 50ου Ράλλυ Αιγαίου

Η «κούρσα» του 50ου Ράλλυ Αιγαίου συνεχίζεται σήμερα, καθώς τα 46 πληρώματα των σκαφών ξεκίνησαν από τη Σύρο για την Πάτμο, στο πλαίσιο της δεύτερης ιστιοδρομίας.

Οι μετεωρολογικές προγνώσεις έδιναν ανέμους εντάσεως 8 ακόμη και 9 μποφόρ, κάνοντας δύσκολη την αποστολή των συμμετεχόντων.

Η απόσταση της διαδρομής είναι 87 ναυτικά μίλια και ο τερματισμό έχει οριστεί στη Σκάλα της Πάτμου. Η πλεύση είναι στο περισσότερο μέρος της «ανοιχτή», γεγονός που σημαίνει ότι τα σκάφη πλέουν πολύ γρήγορα, αλλά και με μεγάλη προσοχή αφού υπάρχει ο κίνδυνος των ζημιών.

Το Σαββατοκύριακο κυβερνήτες και πληρώματα είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν αλλά και να προετοιμάσουν τα σκάφη για τη νέα δοκιμασία. Το βράδυ του Σαββάτου ο σύλλογος επαγγελματιών Φοίνικα, οργάνωσε ένα παραδοσιακό γλέντι για τους ιστιοπλόους, ακριβώς μπροστά στα σκάφη τους, με παραδοσιακή μουσική και χορό και φυσικά, τοπική, σπιτική κουζίνα.

Το βράδυ της Κυριακής έγινε η τοπική τελετή απονομής για τους νικητές του πρώτου σκέλους, ενώ η εκκίνηση είχε οριστεί για τις 10 σήμερα το πρωί. newsbeast.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...