Πληρώθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετά τη χθεσινή κινητοποίηση....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-29/08/2014-<< Με επιτυχία στέφτηκε η παρέμβαση του Σωματείου για την αποπληρωμή των απεργούντων ξενοδοχοϋπαλλήλων>>
Άλλη μια επιτυχία του Σωματείου αποτελεί η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ξενοδοχείου Sunshine. Σε αυτή τη δράση πρέπει να αναφέρουμε και την έντονη στήριξη που είχαμε από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ κύριο Σάββα Χατζησάββα και τον ταμία του ΕΚΡ Εγγλέζο Παναγιώτη να είναι στο πλάι των απεργούντων ξενοδοχοϋπαλλήλων από νωρίς το πρωί.
Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομάζουν με τις απειλές που δέχονται για δήθεν μη επαναπρόσληψη τους αλλά ούτε με τα διαφορά παράνομα εξώδικα ως εκφοβισμό προς τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν αυτό που επεδίωκαν μέσο τις κινητοποίησης τους και αφού αποπληρώθηκαν όλες οι όφειλες της εν λόγω εταιρίας προς αυτούς, οι ίδιοι έχουν επιστρέψει κανονικά στα πόστα τους.
Οι εργοδότες πρέπει να γνωρίζουν ότι νομός είναι το δίκιο του εργάτη και υποχρέωση των εργοδοτών είναι να σέβονται τον κάθε εργαζόμενο, που μοχθεί ώστε να λειτουργούν σωστά οι επιχειρήσεις αυτών, και να τον πληρώνουν όπως αρμόζει κάθε τέλος του μήνα.
Οι δικοί μας αγώνες θα συνεχιστούν σε όσα ξενοδοχεία της Ρόδου χρειαστεί μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος. Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις εντώς των μηνών Σεπτέμβριου και Οκτώβριου εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Το χθεσινό συμβάν αποτελεί απλά την αρχή των αγώνων μας εναντία στους κακοπληρωτές εργοδότες. Είναι καιρός ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κύριος Καμπουράκης να σταματήσει να καλύπτει τους διαφόρους επιτηδείους του κλάδου του γιατί θα βρει απέναντι του όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Ρόδου. Ας συνετίσει όλους τους επιτήδειους εργοδότες ώστε να πληρώνουν τους εργαζόμενους όπως οφείλουν αλλά και να ασφαλίζουν όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφευχθεί η μαύρη – ανασφάλιστη – παράνομη εργασία.
Τέλος καλούμε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ) να βγουν μαζί με το Σωματείο μας και να πραγματοποιήσουν πραγματικούς ελέγχους σε όλα τα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα του νησιού μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...