Πλατινένια πλακέτα, η ανώτατη τιμητική διάκριση, απονεμήθηκε σε ζευγάρι Βρετανών τουριστών που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο πάνω από 100 φορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πλατινένια πλακέτα, η ανώτατη τιμητική διάκριση, απονεμήθηκε σε ζευγάρι Βρετανών τουριστών που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο πάνω από  100 φορές

Ρόδος, επιλογής καρδιάς για το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών Alexander Conn & Gail Conn, καθώς έχει επισκεφθεί το νησί περισσότερες από 100 φορές.
Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με την απονομή τιμητικών τίτλων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου  επαναλαμβανομένων επισκεπτών, τους γνωστούς repeaters, του απονεμήθηκε η ανώτατη τιμητική διάκριση, η πλατινένια πλακέτα, από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού –Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στις 29 Αυγούστου 2024, στο γραφείο του αντιδημάρχου.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα βράβευσης των repeaters περιλαμβάνει 4 διαφορετικές κατηγορίες τίτλων, τον πλατινένιο για όσους έρχονται πάνω από 50 φορές στη Ρόδο, χρυσό από 30 έως 49 φορές, ασημένιο από 20 έως 29 φορές και χάλκινο από 10 έως 19 φορές.

Το ζεύγος Alexander Conn και Gail Conn επισκέπτεται τη Ρόδο από τη δεκαετία του ’90, 4-5 φορές τον χρόνο, λατρεύει κυριολεκτικά το νησί κι έχει αποκτήσει φίλους ζωής, όπως ο επιχειρηματίας Μιχάλης Διάκουλας που το συνόδευε στην τελετή απονομής. Διαμένει πάντα στο ξενοδοχείο Lindos Blue Sky, ενώ έχει αποφασίσει πλέον να αγοράσει σπίτι στη Ρόδο αφού έρχεται τόσο συχνά.  

«Η Ρόδος είναι η επιλογή της καρδιάς και της ψυχής μας και αυτή τη Ρόδο θέλουμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας. Αυτή τη Ρόδο μάθαμε να αγαπάμε και να θαυμάζουμε αυτή τη μοναδική  ροδίτικη φιλοξενία» τόνισαν ο Alexander και η Gail Conn στον αντιδήμαρχο κ. Τόππο, τον οποίο και ευχαρίστησαν για την εξαιρετική τιμή στο πρόσωπο τους.

Η διαχρονική αγάπη όμως και άλλων επισκεπτών για τη Ρόδο εν προκειμένω, από Γαλλία, Ισπανία, Δανία, Σουηδία και Ολλανδία και η σαφής προτίμηση τους στο νησί των Ιπποτών, που για τους περισσότερους αποτελεί κυριολεκτικά δεύτερη πατρίδα, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά κατά  τελετές βράβευσης που έλαβαν χώρα στις 19 και 22 Αυγούστου 2024, καθώς και την 6η Σεπτεμβρίου 2024 από τον αντιδήμαρχο κ. Τόππο, στο γραφείο του.  
Οι επισκέπτες της διέκριναν και αγάπησαν πέρα από τις ομορφιές της, την ιστορική της διαδρομή, τον πολιτισμό και την παράδοση της, αλλά κυρίως  την φιλοξενία των κατοίκων. Αυτή τη Ρόδο γνώρισαν και αγάπησαν.
Πρόκειται για το ζεύγος από τη Δανία Mikael Stengard και Anita Overqaard που έχουν έλθει στη Ρόδο 43 φορές, διαμένουν στο ξενοδοχείο “7 Palms” και τους απονεμήθηκε η χρυσή τιμητική διάκριση, όπως και στο ζευγάρι από τη Γαλλία Frank & Cecile Colson  που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο περισσότερες από 40 φορές και έχει αγοράσει σπίτι στην Κάλαθο, στον Kevin Beard, manager από την Μεγάλη Βρετανία που έχει έλθει στη Ρόδο από το 2004 περισσότερες από 40 φορές, καθώς και στον Mikael Moije από τη Σουηδία που έχει επισκεφθεί το νησί περισσότερες από 33 φορές από το 1983 και διαμένει στο ξενοδοχείο “Amaryllis”.  

Με την ασημένια διάκριση τιμήθηκαν οι δασκάλες από την Ισπανία, Pilar Maria Minguet και Eva Ramos Alvaro , που έχουν έλθει στη Ρόδο 25 φορές μέχρι τώρα, διαμένουν στο ξενοδοχείο “Paris Hotel” στην Παλιά Πόλη.
Η αγάπη τους για την Ελλάδα και τη Ρόδο τις οδήγησε να δημιουργήσουν μία ελληνική γωνιά στο σχολείο όπου διδάσκουν στην Ισπανία με φωτογραφίες από αξιοθέατα της χώρας μας και της Ρόδου ειδικότερα. Στην εκδήλωση απονομής διακρίσεων συνοδεύονταν από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που διαμένουν Μαίρη Παρασκευά.

Τέλος, με την χάλκινη διάκριση τιμήθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Broxbourne της Μεγάλης Βρετανίας Peter και η σύζυγος του  Wendy Chorley που έχουν έλθει στη Ρόδο 12 φορές μέχρι τώρα, τους οποίους στην εκδήλωση συνόδευε η Ελένη Μπόκου, όπως επίσης και η οικογένεια Patrick & Caroline & Gwenael Fuentes από την Γαλλία που επισκέφθηκαν το νησί 12 φορές οι δύο πρώτοι και 10 φορές ο τρίτος και διαμένουν στο ξενοδοχείο “Marco Polo Mansion”.

Όλοι οι επισκέπτες ευχαρίστησαν θερμά τον αντιδήμαρχο για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου.

«Τιμάμε σήμερα όλους εσάς ως ελάχιστη ένδειξη, της χαράς και της ικανοποίησης που μας δίνετε να επιλέγετε τη Ρόδο επί σειρά ετών για να περάσετε τις διακοπές σας. Σας ευχαριστούμε  για την παρουσία  και φέτος εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Ο Δήμος Ρόδου σας τιμά καθώς αποτελείτε τους  πρεσβευτές της Ρόδου στις πατρίδες σας και σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού –Πολιτισμού κ. Τόππος.

Οι φίλοι του νησιού συνομίλησαν και με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού  σχετικά με τις εντυπώσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις διακοπές τους στη Ρόδο. Δήλωσαν ότι λατρεύουν το νησί για την πανέμορφη φύση του, την ιστορία και τον πολιτισμό του, απολαμβάνουν τις τοπικές νοστιμιές αλλά  και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.
Τους μοιράσθηκε  έντυπο και ψηφιακό υλικό της Ρόδου όπως και προσκλήσεις για προβολές του Throne of Helios.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...