Πλήθος και πάθος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Νικητιάδη! Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει ξανά!

Πλήθος και πάθος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Νικητιάδη! Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει ξανά!

 

Με τη Ρόδο να στέλνει ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ότι τα νησιά μας θα έχουν ξανά φωνή από την Κυριακή 21 Μαΐου, ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Τετάρτη 17 Μαΐου, με μια συγκέντρωση – προπομπό της μεγάλης επιστροφής του ΠΑΣΟΚ.

Παρόντες στην πολιτική εκδήλωση ήταν υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παλαιότερα και νέα κομματικά στελέχη, φίλοι και μέλη του κινήματος, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παράγοντες του τουρισμού, υποστηρικτές του υποψήφιου βουλευτή, ενώ οι απόντες συνυποψήφιοι βουλευτές έστειλαν τον χαιρετισμό τους.

Ο Γιώργος Νικητιάδης, εισήλθε κατά χειροκροτούμενος στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Τον τέως υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού προλόγισε ο  γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Νικηφόρος Παπανικόλας, ο οποίος μεταξύ άλλων, αφού έκανε αναφορά στην πληθωρική προσωπικότητα του υποψήφιου βουλευτή, έθεσε μεταξύ άλλων το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ο Γ. Νικητιάδης να συναντάει την μια ημέρα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ και να συζητάνε τα σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα μας και μέσα σε λίγες ώρες να βρίσκεται από την Ουάσιγκτον στα Δωδεκάνησα και να συζητά με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο και στην Κω, για τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως η επέκταση του επιδόματος ανεργίας και το εφάπαξ ή να βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας και να αφουγκράζεται τα προβλήματα του κάθε πολίτη, από την εγκαταλελειμμένη υγεία έως την πλήρη έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε όλους σχεδόν τους τομείς».

Συγκίνηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η σύζυγος του Γιώργου Νικητιάδη, η κα Γιούλα Ιατρού Νικητιάδη, την οποία κάλεσε στο βήμα ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας. Η κα. Γιούλα Νικητιάδη  αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον σύζυγό της στην κατάληψη της Νομικής το 1973 που απετέλεσε την πρώτη αντιστασιακή κίνηση κατά της δικτατορίας ήταν προπομπός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υπογραμμίζοντας πως εμπιστεύτηκε τον Γ. Νικητιάδη όταν ήταν μόλις είκοσι ετών, απόφαση για την οποία δεν το έχει μετανιώσει ούτε μία στιγμή λέγοντας χαρακτηριστικά και εμφανώς συγκινημένη πως «έχει κάνει ό,τι μου έχει υποσχεθεί» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να τον εμπιστευτούν και να τον στηρίξουν με την ψήφο τους,  ενώ παρατήρησε παράλληλα πως όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους πορείας υπάρχει μόνο μια αντίζηλος και αυτή είναι η Δωδεκάνησος.

Ο κ. Νικητιάδης σε μία μεστή πολιτική ομιλία, έκανε μία πλήρη αναφορά στις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας παράλληλα πως στα νησιά επικρατεί πλήρης εγκατάλειψη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να επιβάλει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την προστασία της κύριας κατοικίας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για τον  τουρισμό και τη σύνδεσή του με τον τοπικό πρωτογενή τομέα και μία σειρά άλλων δεσμεύσεων που έχει ήδη εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ. Τέλος ο κ. Νικητιάδης ζήτησε τη στήριξη όλων έτσι ώστε να αποκτήσουν τα νησιά μας ξανά φωνή στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως η απουσία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τα Δωδεκάνησα στο Εθνικό Κοινοβούλιο ζημίωσε την περιοχή.

Καταχειροκροτούμενος και εμφανώς συγκινημένος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο  τ. υφυπουργός ευχαρίστησε για την ολόθερμη στήριξη των Δωδεκανησίων υπογραμμίζοντας πως όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε σελίδα στα Δωδεκάνησα και στη χώρα με το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστεί ξανά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...