Περιφερειακή Αρχή: Σπέκουλα χωρίς όριο εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με το “Nick Galis Tournament” - Χωρίς θεατές οι αγώνες λόγω έλλειψης πυρασφάλειας!....

 

 

Σοβαρό ζήτημα δημιουργηθηκε σήμερα μετά την αρνηση της περιφέρειας να δώσει αδεια για την παρουσία θεατών στο κλειστό της Καλλιθέας στο τουρνουά “Nick Galis Tournament” γιατί δεν υπάρχει αδεια πυρασφάλειας όπως αναφέρει πρόσφατη απόφαση. Η ευθύνη της λειτουργίας του κλειστού ανήκει στο δήμο Ρόδου ο οποίος δεν είχε προβλέψει μετά τις 30 Αυγουστού που αλλαξε ο κανονισμός να προσαρμοστεί. Για το θέμα στο γνωστό ύφος η περιφέρεια Νοτίου Αιγάιου εξέδωσε ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σπέκουλα χωρίς όριο εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με το “Nick Galis Tournament”

 

Κάποιοι σκόπιμα αποκρύπτουν ότι η Περιφέρεια στηρίζει οικονομικά το τουρνουά - Η ΠΝΑι θα συνεχίσει να λειτουργεί υπεύθυνα - Η υπογραφή της, εκτός των ορίων της νομοθεσίας, δεν εκβιάζεται

 

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την διεξαγωγή του  “Nick Galis Tournament” και προκειμένου να μπει τέλος στην σπέκουλα που για μια ακόμη φορά τεχνηέντως επιχειρείται εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διευκρινίζονται τα εξής: 

 

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄5252 της 30ης Αυγούστου 2023, τίθεται ως βασική προϋπόθεση για την παράταση της άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα άνω των 2.000 ατόμων, η έκδοση ξεχωριστού πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού.

 

Καθίσταται απολύτως σαφές και μη διαπραγματεύσιμο, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νίκος Νικολής, λειτουργεί αποκλειστικά μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος και αφού διαπιστωθεί από τους αρμόδιους φορείς (πχ ΠΥΡ) ότι πληρούνται οι απαιτούμενες συνθήκες και προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας των αθλητικών διοργανώσεων. Η υπογραφή της Περιφέρειας, εκτός των ορίων της νομοθεσίας, δεν εκβιάζεται.

 

Η σαφήνεια της νέας κοινής υπουργικής απόφασης, δίνει την απάντηση στη σπέκουλα που τις τελευταίες μέρες επιχειρείται σε βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα για χώρο διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης όπου η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

 

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι εκείνη που έχει χρηματοδοτήσει το  “Nick Galis Tournament”, όπως έχει στηρίξει εκατοντάδες αθλητικές εκδηλώσεις στα νησιά της, παράμετρο που σκοπίμως αποκρύπτουν εκείνοι που επιχειρούν να την πλήξουν και να την συκοφαντήσουν

 

Κατά συνέπεια, μόνο κακόβουλα κίνητρα μπορεί να υποδαυλίζουν την σπέκουλα που αναπτύχθηκε  με το όνομα της Περιφέρειας, η οποία ωστόσο δεν την αγγίζει και δεν την αφορά,  αφού θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει: σοβαρά και υπεύθυνα.

 

 

Επισυνάπτεται η σχετική υπουργική απόφαση, προς τροποποίηση  της υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΤΑΕΥ/ΤΤΠΑΑΕ/583276/23085/3149/734/ 16-11-2018 (Β’ 5207) κοινής υπουργικής απόφασης περί καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» (Α’ 121), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4479/2017 (Α’ 94,

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...