Περιοδεία του ΚΚΕ στην Κάρπαθο

Δελτίο τύπου-Με επισκέψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στις υπηρεσίες του Δήμου  συνεχίστηκε η περιοδεία αντιπροσωπείας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Κάρπαθο, αποτελούμενης από το γραμματέα Κώστα Γιαννόπουλο και τους Σταύρο Βαρκάκη, Ηλία Λογοθέτη και Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α.

Η διαχρονική απαξίωση και η υποβάθμιση των υπηρεσιών στις κρίσιμες υποδομές για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, ήταν το κύριο ζήτημα που συζητήθηκε με τους πυροσβέστες που υπηρετούν στο νησί. Η συγκάλυψη της έλλειψης προσωπικού με συνεχή προσαρμογή του οργανογράμματος προς τα κάτω, έχει οδηγήσει τελικά στην απογύμνωση της υπηρεσίας από προσωπικό, και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως «άλλοθι», για να περικόπτει δαπάνες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Ούτε καν κτήριο που να στεγάζει τις υπηρεσίες του πυροσβεστικού κλιμακίου δεν υπάρχει εξασφαλισμένο, αφού το υπάρχον είναι παντελώς ακατάλληλο και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται εγκυμονεί κινδύνους για τους πυροσβέστες. Αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης του χώρου έχει κινήσει διαδικασίες έξωσης της υπηρεσίας η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου, χωρίς ως τώρα να έχει βρεθεί άλλη λύση!

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δήλωσαν ότι στηρίζουν το αίτημα των εργαζομένων για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση όσων εργάζονται με διαφορετικές σχέσεις εργασίας, αλλά και τη μετατροπή του κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ’τάξης με όλο το απαραίτητο προσωπικό, καθώς η Κάρπαθος είναι νησί με μεγάλες ανάγκες. Δεσμεύθηκαν επίσης να αναδείξουν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση με το κτήριο που στεγάζει το κλιμάκιο και να απαιτήσουν λύση.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στις δημοτικές υπηρεσίες όπου έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ζήτησαν από το Δήμαρχο ενημέρωση για την πορεία σημαντικών έργων και υποδομών όπως του φράγματος και του βιολογικού καθαρισμού ο οποίος δε λειτουργεί. Έθεσαν το ζήτημα της διαχείρισης των έργων αυτών εφόσον ολοκληρωθούν, αφού η ανάθεσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες θα σημάνει πανάκριβους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης, φέρνοντας ως παράδειγμα και την εμπειρία από άλλες περιοχές.

Από τη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επιχειρηματιών για επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κάρπαθο παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και οι μπίζνες με τις ΑΠΕ, όχι μόνο δεν έκανε πιο φθηνή την ενέργεια, αλλά αντίθετα εκτίναξαν τις τιμές του ρεύματος πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία που επιδείνωσε αυτά τα φαινόμενα. Ούτε βέβαια την προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος στα νησιά, υπολογίζουν μπροστά στην κερδοφορία τους.

Παράλληλα έθεσαν τη θέση του Κόμματος συνολικά για την Τοπική Διοίκηση και το ασφυκτικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργεί, το οποίο δεν αφήνει χώρο για έργα που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων σε έργα που υπαγορεύονται από την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ακολούθησε περιοδεία και συζήτηση στα Πηγάδια με το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Από τις συζητήσεις ήταν έκδηλη η αγωνία των κατοίκων για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως την ακρίβεια, το ακτοπλοϊκό, τις ελλείψεις στο νοσοκομείο. Η περιοδεία έκλεισε με σύσκεψη φίλων και οπαδών, όπου έγινε συζήτηση με αφορμή την Ανοιχτή Επιστολή της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ προς τους κατοίκους των νησιών μπροστά στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, όπου υπήρξε έντονος προβληματισμός και συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη μάταιη αναζήτηση φιλολαϊκών κυβερνητικών λύσεων μέσα στα όρια που επιτρέπουν η ΕΕ και οι «αντοχές της οικονομίας», από το στημένο παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής ανάμεσα σε όλους αυτούς που είναι συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας.

Εχει αντίθετα να ελπίζει μόνο από τον δικό του αγώνα,  δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού και στις επερχόμενες εκλογές, περνώντας στην αντεπίθεση για τις δικές του ανάγκες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...