Περιοδεία Γραμματέα ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Γιώργου Πόκκια στις Κυκλάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Περιοδεία Γραμματέα ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στις Κυκλάδες

- Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ Ν.Α.), όπως αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη και τα Μέλη του Δ.Σ., ο Γραμματέας της ΠΕΔ, κ. Γιώργος Πόκκιας, πραγματοποίησε περιοδεία σε νησιά των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Ερμούπολη της Σύρου όπου είχε συνάντηση για θέματα που αφορούν τον Δήμο με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Ν.Α. και Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Νικόλαο Λειβαδαρά. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία του παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Ν.Α. με αιρετούς, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και στελέχη της ΠΕΔ με θέμα τον προγραμματισμό της μελέτης εργασίας και επισκευής του κτιρίου που φιλοξενούνται οι υπηρεσίες της ΠΕΔ Κυκλάδων. Αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των ακόλουθων φορέων:

  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του οποίου οι υπηρεσίες θα αναλάβουν την εκπόνηση της συνολικής μελέτης,
  • τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης που θα αναλάβει την έγκριση μελέτης και επίβλεψη εργασιών και,
  • την ΠΕΔ Ν.Α. που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου.

Λόγω της συμμετοχής του Υπουργείου, στη συνάντηση κλήθηκε να συμμετάσχει και ο Λιμενάρχης Σύρου, κ. Βαμβακούσης Ιωάννης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πόκκιας επισκέφθηκε το νησί της Θήρας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Μέλος Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν.Α. και Δήμαρχο Θήρας, κ. Αντώνη Σιγάλα, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να ενημερωθεί η ΠΕΔ Ν.Α. για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Θήρας και κυρίως για τα μεγάλα έργα που απαιτούνται για το νησί.

Τρίτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το νησί της Νάξου όπου είχε συνάντηση με το Μέλος Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν.Α. και Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Λιανό, ο οποίος και τον ενημέρωσε για θέματα του νησιού. Επίσης, ο κ. Πόκκιας παρευρέθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Νάξου με αφορμή την έναρξη του τουρνουά μπάσκετ για παιδιά 8-16 ετών, “Karagoutis Training Camp”, με παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων του νησιού και τον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα, προπονητή και παγκόσμιο πρωταθλητή, κ. Γιώργο Καράγκουτη.

Για το 2022, το γνωστό αυτό τουρνουά πραγματοποιείται σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Τήνο, Νάξο και Πάρο). Τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδοτείται από την ΠΕΔ Ν.Α. και φιλοξενείται από τους Δήμους των νησιών, ενώ συμμετέχουν όλα τα τοπικά σωματεία μπάσκετ.

Ήδη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δύο πρώτα Training Camp στα νησιά της Άνδρου και της Τήνου και απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε πάνω από 250 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Μαζί με το δίπλωμα, κάθε παιδί πήρε δώρο ένα αναμνηστικό μπλουζάκι προπόνησης. Οι μικροί αθλητές άφησαν θετικές εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο του Γιώργο Καράγκουτη με τη διάθεση και τη συνέπειά τους στις καθημερινές προπονήσεις. Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται το Training Camp στο νησί της Νάξου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Πάρο.

 

                                               

 

Γραφείο Τύπου ΠΕΔ Ν.Α.

                                                    

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...