Παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

       ΘΕΜΑ: Παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου .

 

   

Η Δημοτική αρχήέχοντας θέσειως κύρια προτεραιότητα της τον τομέα της υγείας με την υπ΄ αριθ48/ 2024 ομόφωνηαπόφαση του Δημοτικού συμβουλίουενισχύει την παροχή κινήτρων προς τους γιατρούς που θα υπηρετήσουνστο ΠΠΙ Κάσου .

 

Πιο συγκριμένα εκτός από την παροχήστέγης στους υπηρετούντες γιατρούς στο ΠΠΙ Κάσουπλέον θα καταβάλλεται το μηνιαίοποσότων 500 ευρώ ως επίδομα σίτισης.

 

Ο Δήμαρχοςτης Η. Ν. ΚάσουΜιχάλης Ερωτόκριτοςαναφερόμενος στηνεν λόγω απόφαση τόνισεότι: «Από τον Οκτώβριοτου2019ήμαστανο πρώτος μικρόςνησιωτικός Δήμοςο οποίοςθεσμοθέτησεκαι επικύρωσε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣένα ισχυρόεπίδομαστέγασης και σίτισηςστους γιατρούς ειδικότηταςπου αναλαμβάνουνυπηρεσία στο ΠΠΙ Κάσου. Η παροχήεπιπλέον κινήτρων στους επαγγελματίες υγείαςκρίνεται επιτακτική ανάγκηκαιπροκύπτειαφενόςαπότηνέλλειψη προσωπικού καιαφετέρου από τις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες του ΠΠΙ Κάσου . Οιπαράγοντεςαυτοίμαζί με τις διαδοχικές άκαρπεςπροκηρύξεις θέσεων γιατρού ειδικότηταςλόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος είναι εκείναπου δυσχεραίνουνσημαντικά, τη λειτουργία του.

 

   Στο μέτρο λοιπόν των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας ενισχύουμε ακόμα περισσότερο    την παροχή κινήτρων στους γιατρούς  που θα  στελεχώσουν τις δομές υγείας, ειδικά των μικρότερων ορεινών   και των νησιωτικών περιοχών .

 

   Στόχος   μας   είναι  η  στελέχωση του ιατρείου του νησιού μας με δυο αγροτικούς και έναν ειδικότητας όπως ακριβώς προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας  του  χωρίς εκπτώσεις .     Η  υγεία και η πρωτοβάθμια περίθαλψη  αποτελεί το ύψιστο αγαθό  και αναφαίρετο  συνταγματικό δικαίωμα  για τους κατοίκους των νησιών  μας και αυτό επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις . Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την ομόφωνη απόφαση τους » .

 

 

 

   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...