Παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Π. Χαλκίτη «Ο καραβομαραγκός της Ρόδου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Π. Χαλκίτη

«Ο καραβομαραγκός της Ρόδου»

- Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην παραδοσιακή τέχνη των καραβομαραγκών θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης, 16 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στον ανοικτό χώρο των ναυπηγείων «ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ» στο κεντρικό λιμάνι της Ακαντιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Π. Χαλκίτης θα παρουσιάσει το βιβλίο του

«Ο καραβομαραγκός της Ρόδου» και θα μας ταξιδέψει στον χρόνο, μέσα από την πορεία του πατέρα του, καραβομαραγκού μαστρο-Πέτρου Χαλκίτη. Ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη, η οποία άνθισε στα Δωδεκάνησα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μπορέσουν να θυμηθούν οι παλαιότεροι τους αγώνες των καραβομαραγκών της Ρόδου από το 1946 μέχρι και σήμερα, αλλά να μάθουν και οι νεότεροι.

Η ναυπηγική τέχνη, που «ξεχάστηκε» τα τελευταία χρόνια, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια με το βιβλίο του κ. Γεώργιου Π. Χαλκίτη, το οποίο απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Ένα χρήσιμο βιβλίο για τον τόπο και το επάγγελμα του καραβομαραγκού. Ο ίδιος ο κ. Χαλκίτης, μέσα από τις εμπειρίες του, δίπλα από τον πατέρα του και σπουδάζοντας ο ίδιος ναυπηγός μηχανολόγος, εξιστορεί στις σελίδες του βιβλίου του μια ζωή γεμάτη μνήμες και αναμνήσεις.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...