Παρολίγον τραγωδία στο Φαρμακονήσι με 63 παράνομους μετανάστες - Οι βάρκες που τους μετέφεραν έπεσαν πάνω στα βράχια!

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Λέρου, σε βραχώδη ακτή της νήσου Φαρμακονησίου, εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί (27 άνδρες, 12 γυναίκες και 24 παιδιά) στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο (02) φουσκωτές μηχανοκίνητες λέμβους.

Οι εξήντα ένας (61) εκ των συνολικά εξήντα τριών (63) αλλοδαπών, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αφού τους παρασχέθηκε η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, βραδινές ώρες χθες, με Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.- ΕΛ.-ΑΚΤ., στο λιμένα Βαθύ νήσου Σάμου.

Οι εναπομείναντες δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται ως χειριστές των λέμβων, μεταφέρθηκαν επίσης, πρωινές ώρες σήμερα, με πλωτό ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο ανωτέρω λιμάνι, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι δύο (02) φουσκωτές λέμβοι που χρησιμοποίησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκαν και έπειτα βυθίστηκαν, λόγω πρόσκρουσής τους σε βραχώδη ακτή της νήσου.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λέρου.

Επισυνάπτεται οπτικοακουστικό υλικό από την μεταφορά των αλλοδαπών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από το πλήρωμα του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.- ΕΛ.-ΑΚΤ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...