Παραχώρηση για χρήση ακινήτου του Δήμου Η.Ν. Κάσου στις ένοπλες δυνάμεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα : Παραχώρηση για χρήση  ακινήτου  του Δήμου  Η.Ν. Κάσου στις ένοπλες δυνάμεις.

- Ένα νέο ακίνητο του Δήμου της Η.Ν. Κάσου συντηρείται και  αξιοποιείται επ’ ωφέλειά της τοπικής κοινωνίας του νησιού και των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό.

 

   Έτσι μετά το κληροδότημα Αρβανιτόπουλου στο Αρβανιτοχώρι που θα στεγάσει  υπηρεσίες του Δήμου  το παλιό σφαγείο στο οποίο ήδη σταθμεύουν μηχανήματα του Δήμου, το κτίριο του παλιού ΚΕΠ που θα χρησιμεύσει  ως αποθηκευτικός χώρος των ευρημάτων από τις ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες , σειρά είχε η παραχώρηση του οικήματος  δωρεάς  του Γιάννη Καντούνια  στον τοπικό στρατιωτικό κλιμάκιο για 25 χρόνια, που θα στεγάσει τους αξιωματικούς της μονάδας .

 

     Ήδη το εν λόγω οίκημα συντηρήθηκε και είναι πλήρως έτοιμο να φιλοξενήσει τους αξιωματικούς της τοπικής στρατιωτικής μονάδας. Σειρά  έχουν τώρα το κτήριο του ΑΝΟΚ, όπου με ιδιωτική πρωτοβουλία στο ένα κομμάτι του θα στεγάσει τον δημοτικό παιδικό σταθμό και στο άλλο κομμάτι του αίθουσα εκδηλώσεων. Ακόμα σε συζητήσεις με το Υπουργείο πολιτισμού είναι η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Γυμνασίου σ’ ένα μουσειακό πολυχώρο.

 

   Κατά τον αγιασμό που τελέστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης  της 198ης επετείου  από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου , τόσο ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος, όσο και ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης όπως και ο Διοικητής της  95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Δημήτρης Βακεντής  , τόνισαν την αναγκαιότητα συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών  κυρίως αυτών των νησιωτικών με τις στρατιωτικές  μονάδες, επ’ ωφέλειά και των δυο πλευρών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...