Παραμένει το "μαύρο" στη καμένη περιοχή του Αγίου Σουλά - Οι υποσχέσεις έμειναν στα χαρτιά και στα ...πόρταλ!!!!

Σελίδα στο facebook έκαναν πολίτες που ζουν κοντά στην περιοχή του Αγίου Σουλά και διαμαρτύρονται. Κάηκε η περιοχή πριν απο 17 μήνες, πολλές οι υποσχέσεις που πήραν αλλά τίποτα δεν εγινε! Αν θέλετε να βοηθήσετε η να διαμαρτυρηθείτε, μπορείτε να μπείτε στο facebook σε αυτή την διεύθυνση https://www.facebook.com/pages/Alsos-Agiou-Soula/618535291545660?hc_location=timeline
ΟΙ διαχειριστές της σελίδας "Αλσος Αγίου Σουλά" γράφουν: "Πριν περίπου 17 μήνες, στις 28 Αυγούστου του 2012, γύρω στις 3 η ώρα το απόγευμα, ξεκινούσε η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Σουλά. Σε μια μέρα, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος του πανέμορφου Άλσους του Αγίου Σουλά. Δέντρα, θάμνοι, λουλούδια, δεν έμεινε τίποτα σε μια έκταση 3500 στρεμμάτων. Καταστράφηκε και μεγάλο μέρος του πάρκου των ελαφιών, που με πολύ κόπο είχε δημιουργηθεί.

Την επόμενη μέρα, ήρθαν όλοι οι ηγέτες του νησιού στην περιοχή μας, για να μας παρηγορήσουν, λέγοντας ότι κανείς δεν θα ξεχνούσε το δάσος αυτό, μέχρι να ξαναγίνει όπως ήταν πριν. Ακούσαμε προτάσεις και υποσχέσεις για άμεσα έργα : αποκατάσταση της περίφραξης του πάρκου, έργα αντιπλημμυρικά, δενδροφυτεύσεις, μέτρα εναντίον της ελεύτερης βόσκησης, του κυνηγιού ή της λαθροϋλοτομίας.

17 μήνες μετά, τι έγινε από όλα αυτά; Απολύτως τίποτα ! Το πάρκο είναι τελείως ανοιχτό, έχει ξανά γεμίσει με τις ελεύθερες κατσίκες της περιοχής, που τρώνε ό,τι προσπαθεί να φυτρώσει… Σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες, έχουμε δει το αποτέλεσμα της έλλειψης έργων στα καμένα μέχρι την παραλία της Σορωνής … Οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ κάποιοι είναι πολύ σημαντικοί για την προστασία κατά των πυρκαγιών… Ο καθένας ήρθε (και πριν να δοθούν οι άδειες) να κόψει ό,τι ήθελε από δένδρα καμένα, μέχρι και δένδρα που είχαν σωθεί, αλλά ήταν πιο προσβάσιμα…

Φτάνει πια… Μέχρι πότε θα μένουμε και εμείς οι απλοί πολίτες αδιάφοροι;

Αυτή η σελίδα στο Facebook, δημιουργήθηκε ανεξάρτητα από κάθε υπηρεσία, κόμμα, σύλλογο, κλπ, για να δοκιμάσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετές ‘υπογραφές’ για να εξαναγκάσουμε τις αρμόδιες αρχές να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους.

Όποιος ενδιαφέρεται για το πανέμορφο άλσος του Αγίου Σουλά μπορεί να συμμετάσχει, είτε με μια πρόταση, ένα σχόλιο, είτε με ένα απλό ‘like’.

Σαν πρώτο στόχο, ας βάλουμε τον πήχη χαμηλά στα 200 ‘like’… και βλέπουμε αν αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί".

ΠΗΓΗ: VERENA

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...