Παραιτείται από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο Φώτης Κουβελης, μετά τα απογοητευτικά  ποσοστά που έλαβε η ΔΗΜΑΡ (1,2%) στις Ευρωεκλογές και την δριμεία κριτική που του ασκήθηκε από βουλευτές του κόμματος. «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας. Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Προηγήθηκε σκληρή κριτική και βαρύ κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, με τον Γρηγόρη Ψαριανό να δηλώνει στον Βήμα FM ότι αν ήταν στη θέση του Φώτη Κουβέλη, θα είχε υποβάλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ευθείες βολές κατά του Φώτη Κουβέλη και από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, πρώην εκπρόσωπο τύπου ο οποίος σε άρθρο του στα ΝΕΑ τόνιζε «Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα, που εκ των πραγμάτων απέτυχαν».

Πηγή: Ναυτεμπορική - In.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...