"Παραίτησε" τους τρεις αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Καρπάθου και καλεί όλους τους αντιδρούντες να παραιτηθούν η να ανεξαρτητοποιηθούν!....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Πριν λίγες ημέρες έδωσα στην δημοσιότητα αναλυτική επιστολή για να σας ενημερώσω για την πορεία του δημοτικού έργου, αλλά κυρίως για τον πόλεμο σκιών που δέχομαι από ανθρώπους που επέλεξα να τους δώσω ρόλο, αρμοδιότητες που κατά τον Νόμο ανήκουν στον Δήμαρχο και τους περιέβαλα με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, ώστε να εργαστούμε συλλογικά ως Διοίκηση του Δήμου.

Χτες, με την επιστολή Δημοτικών Συμβούλων στην οποία κιόλας δεν αναφέρονται όλως περιέργως τα ονόματα όσων την υπογράφουν, απλά και δυστυχώς για αυτούς με επιβεβαιώνουν οι πρωταγωνιστές αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων, πέφτοντας σε αντιφάσεις για αυτά που ισχυρίζονται και αποδεικνύοντας πόσο έωλοι είναι οι ισχυρισμοί τους. Σήμερα μ΄ αυτή την ανυπόγραφη επιστολή αποκαλύπτονται οι στόχοι τους.

Αλήθεια, γιατί δεν αναφέρονται τα ονόματα όσων υπογράφουν ; Με τι δικαίωμα επικαλούνται την κοινωνία για να παρουσιάσουν τις δικές τους ύβρεις, ως άποψη των Καρπαθίων ; Πως μπορεί να εμφανίζονται ως μέλη της Δημοτικής Παράταξης όσοι αποκαλούν τον επικεφαλής που ο λαός επέλεξε για Δήμαρχο ψεύτη, αλαζόνα και άνθρωπο που «παραμυθιάζει τον λαό» ; Πως τολμούν να μιλάνε για μυστικές μου συναντήσεις και να με εμφανίζουν ως άνθρωπο που χρειαζόμουν διαμεσολαβητή για να μιλήσω μαζί τους, όταν δεν έρχονταν σε προσωπικές συναντήσεις που τους καλούσα ή ακόμα σε συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας ;

Όταν εξευτέλισαν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου απέχοντας όλοι οι Αντιδήμαρχοι από συνεδρίαση, γεγονός πρωτοφανές Πανελλαδικά !!!

Ποιος συνδημότης νομίζουν ότι δέχεται να φέρονται έτσι στον θεσμό του Δημάρχου του τόπου τους και στον θεσμό του Ανωτάτου οργάνου του Δήμου ; Τι ευθύνη έδειχναν απέναντι στην λειτουργία του Δήμου μ΄ αυτές τις τακτικές ; Επίσης τι ισχύει κατά την γνώμη τους, ότι δεν τους είχα δώσει τάχα αρμοδιότητες γιατί τα έκανα όλα μόνος μου ή ότι τους είχα δώσει και τα έκαναν όλα αυτοί, όπως ισχυρίζονται στην σημερινή επιστολή ανωνύμων ; Αλήθεια κύριοι, τόσο μεγάλο ήταν το έργο σας ; Τόσο πολύ βοηθήσατε το Νησί σε δύο χρόνια θητείας ;

Με ένα τοίχο, και δύο απευθείας αναθέσεις για τις οποίες όχι απλά ήμουν ενήμερος αλλά έδωσα εντολή να γίνουν και τις υπέγραψα κιόλας ;

Η μήπως με τον αγωγό Λιμάνι - Λιμανάκι του οποίου βρήκαμε έτοιμη την μελέτη από τον πρώην Δήμαρχο κι απλά δρομολογήθηκε ο διαγωνισμός κι η υλοποίηση του ;

Αποδείχτηκε ότι το επίπεδο και το όραμα σας για τον τόπο είναι πολύ χαμηλό και για αυτό υπήρχαν όλες αυτές οι τριβές. Διαλύσατε μία παράταξη επειδή δήθεν δεν σας άρεσε ο Γραμματέας Δημάρχου. Γελοιότητες και προφάσεις για να διαλύσετε και το νησί μπροστά στη μανία σας για εξουσία !!

Χαμηλότατο επίπεδο, με πολιτική συζήτηση για τοίχους και μικρορουσφέτια.

Αν δεν βρίσκονται στο επίκεντρο συζήτησης έργα υποδομών όπως το Λιμάνι (το οποίο καταψήφισε κιόλας στο Λιμενικό Ταμείο ο π. Αντιδήμαρχος κ. Μανωλάκης ενάντια στη γνώμη της πλειοψηφίας της παράταξης και του Δημάρχου), όπως το 2ο Κύτταρο ΧΥΤΑ ύψους 1.500.000 € το οποίο επανεντάχθηκε επί θητείας μας και έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός, όπως η δεύτερη φάση του φράγματος ύψους 3.000.000 € που εντάχθηκε επίσης επί θητείας μας κι έχει ξεκινήσει, όπως η υποβολή για χρηματοδότηση έργου 8.000.000 € αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στα Πηγάδια κι άλλους 13 οικισμούς, όπως τα αποχετευτικά σε Αμμοοπή, Λευκό, Όλυμπο, Διαφάνι, Άγιο Νικόλαο Σπόα ύψους 6.500.000 € τα οποία επίσης υποβάλαμε για χρηματοδότηση, όπως ο καθορισμός γραμμής αιγιαλού και χερσαίας ζώνης Λιμένος στα Πηγάδια (με τα οποία λόγω ανικανότητας δεν ασχοληθήκατε ούτε στο παραμικρό), τότε υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ μας.

Για το λαογραφικό δε μουσείο της Ολύμπου, ήταν προσωπική μου δέσμευση και φρόντισα να δρομολογηθεί με τον συντομότερο τρόπο όταν εσείς αντιδρούσατε και για αυτό, χωρίς να έχετε ιδέα πως δουλεύουν οι Δήμοι όλης της χώρας με τις αναπτυξιακές εταιρείες. Με αυτά πρέπει να ασχολείται ένας Δήμαρχος κι όχι να κάνει μικροπολιτική και ρουσφέτια.

Τέλος, για να γνωρίζει κι ο λαός της Καρπάθου όταν ένας Δήμαρχος φτάνει στο σημείο να χρειάζεται την προστασία της αστυνομίας επειδή ο Αντιδήμαρχος του του επιτίθεται με φωνές κι αχαρακτήριστες εκφράσεις κι απαιτεί να φύγει ο Δήμαρχος, κι όχι ο ίδιος από το γραφείο Δημάρχου τότε μιλάμε για συμπεριφορά πεζοδρομίου και τραμπουκισμούς που φέρνουν το νησί δεκάδες χρόνια πίσω.

Εν πάσει περιπτώσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια !!

Σας κάλεσα να παραιτηθείτε από τις θέσεις ευθύνης που σας τοποθέτησα και μέχρι στιγμής κρυβόσαστε.

Αναγκάστηκα με απόφασή μου κι ανακάλεσα τις αρμοδιότητες που είχα μοιράσει σε όσους όρισα Αντιδημάρχους.

Στοιχειώδης πράξη πολιτικής αξιοπρέπειας είναι να παραιτηθείτε άμεσα ή να ανεξαρτητοποιηθείτε από την παράταξη και να μην επικαλείστε τίτλους που δεν υπάρχουν πια.

Θέσατε τον εαυτό σας εκτός Παράταξης με όσα λέτε, πράττετε και μεθοδεύετε. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ δεν ήταν και δεν είναι κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απλά. Είναι και ο Δήμαρχος που επέλεξε η πλειοψηφία του λαού και κυρίως είναι το 40.36 % των δημοτών που με ψήφισε για Δήμαρχο την Α΄ Κυριακή, το 56.73 % που με ψήφισε την Β΄ Κυριακή.

Ας πάρετε λοιπόν την ευθύνη σας κι ας προχωρήσετε στον δρόμο που επιλέξατε !!

Παραιτηθείτε ή ανεξαρτητοποιηθείτε διευκολύνοντας την μεγάλη προσπάθεια για διαπαραταξιακή συνεννόηση για την από κοινού διοίκηση του Δήμου.

Κάθε άλλη επιλογή ή ενέργεια απλά θα δείχνει ότι το μόνο μέλημά σας είναι τα επόμενα δύο χρόνια να εμποδίζετε την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου.

Όπως ακριβώς, κάποιοι από εσάς, κάνατε μέχρι τώρα !!

Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Ας πάρετε τις ευθύνες σας αλλά να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα ξανασυμβεί να παραλύσει κι άλλος Δήμαρχος από ανευθυνότητα και προσωπικά συμφέροντα γνωστών κύκλων. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που θα τις καλέσω και θα τις βάλω δίπλα μου.

Που θα με στηρίξουν γιατί γνωρίζουν το ήθος μου, την εργατικότητα και την αγάπη μου για τον τόπο! Γιατί κι αυτοί θα βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου και δεν θα αφήσουν το νησί να κλυδωνίζεται από ακυβερνησία.

Υπάρχουν πολλοί προς αυτή τη κατεύθυνση, οι υπόλοιποι θα μείνουν στο περιθώριο !!!

Κάρπαθος 13 Αυγούστου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

ωάννης Θεμ. Νισύριος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...