Παρέμβαση της Μίκας Ιατρίδη στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Μίκα Ιατρίδη: «Τα αποτελέσματα της ανάπτυξης του Τουρισμού θα πρέπει να διαχέονται και στις τοπικές οικονομίες».

 

Στο 12ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με θέμα «Τουρισμός & Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2013 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρευρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

 

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε η μελέτη «Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021: ο Οδικός Χάρτης Υλοποίησης» που εκπόνησε η McKinsey & Company για λογαριασμό του ΣΕΤΕ, σύμφωνα με την οποία, σχεδόν 3,3 δισ. ευρώ ετησίως πρέπει να επενδύονται στον ελληνικό τουρισμό για κάθε ένα από τα επόμενα οκτώ χρόνια, ώστε έως το 2021 να επιτευχθεί ο στόχος των 24 εκατ. διεθνών αφίξεων και 31-33 δισ. συνολικών άμεσων εσόδων. Με την επίτευξη αυτών των στόχων, ο ελληνικός τουρισμός θα συνεισφέρει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης και συζητώντας στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου με παράγοντες του Τουρισμού, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα στο σχεδιασμό του τουριστικού μας προϊόντος, ώστε τα αποτελέσματα της τουριστικής ανάπτυξης και, κυρίως, τα έσοδα που αναφέρονται στην έκθεση, να μπορούν να διαχυθούν στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, από τη στιγμή που νησιωτικές, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσέλκυση των τουριστών.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...